• 瀏覽: 13,968
  • 回覆: 82
  • 追帖: 1
美國傳媒周四(18日)報道,華府考慮俄烏衝突將可能演變成凍結衝突,有如朝鮮半島南北韓長期對峙,持續可達數十年。儘管烏克蘭...

美國真的以為自己大哂,話凍結衝突就能凍結!?俄羅斯為什麼要聽你美國命令!?

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0519_00992_001.html

crazy 

咪又係要坐低傾。

咁似中國嘅倡議嘅?
美國無所謂
美國講明烏克蘭接受
佢就唔會反對

「凍結衝突 如兩韓長期對峙」???? 咁咪即係停戰囉, 咁烏仔制唔制先, 四地己公投歸俄喎

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-19 13:49 發表

「凍結衝突 如兩韓長期對峙」???? 咁咪即係停戰囉, 咁烏仔制唔制先, 四地己公投歸俄喎
司機洗腳唔抹腳 長貧難顧  民不聊生 市民天天上街  毆豬都要回歸現實 減少對烏雞開支 司機無錢出糧 自然打唔落去停戰

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-5-19 13:47 發表

咪又係要坐低傾。
割地賠款

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-5-19 13:56 發表

司機洗腳唔抹腳 長貧難顧  民不聊生 市民天天上街  毆豬都要回歸現實 減少對烏雞開支 司機無錢出糧 自然打唔落去停戰
戲子佬眾叛親離,呢場仗差不多到尾聲嘞!

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-5-19 14:01 發表

戲子佬眾叛親離,呢場仗差不多到尾聲嘞!
人地打阿富汗20年軍事開支, 戲子佬一年就達標洗哂
敗登話 實在攞唔到國會budget 戲子佬你慳d洗呀,  美債上限快到 銀行爆煲 美國自身都難保 

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-19 13:49 發表

司機話俄羅斯唔撤走繼續打

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-5-19 13:57 發表

割地賠款
司機話大反攻架

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-5-19 14:10 發表

司機話俄羅斯唔撤走繼續打
沒完沒了......... 
咁就要睇敗燈管唔管得住佢隻Champ

無可能 
要做到兩韓對峙局面
一定要有第三方勢力進場 
問題係有能力做第三方勢力去維持局面
只有中美兩國
但美國咁做 會被俄國視為直接介入戰事 到時戰場就唔會只係烏國
而中國要進場 只有雙方都傾掂數 同意停火停戰 並要求第三方勢力進場先會咁做

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-5-19 14:11 發表

司機話大反攻架
反攻又反攻, 反攻又反攻, 烏克蘭都快淨返一個省啦 幾時先大反攻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]