• 瀏覽: 2,630
  • 回覆: 7
俄稱高超音速導彈立威 愛國者防空系統被毀 基輔堪危........ 

原文網址: https://orientaldaily.on.cc/cont ... 518-0518_00180_001/

現時知道有兩部愛國者系統鎮守基輔,現在一部受損,若果基輔無其他「壓箱寶貝」,單憑一部愛國者的話,我想基輔境況相當高危。

之前一直冇愛國者防空,基輔仍在

現在的防空大戰,只是談判前夜的軍事搏奕,北約失敗了

之後的談判將更有利俄羅斯,烏克蘭不大可能實質上取回「入俄4州」管理權

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-5-18 07:54 發表

俄稱高超音速導彈立威 愛國者防空系統被毀 基輔堪危........ 

原文網址: https://orientaldaily.on.cc/content/china_world/odn-20230518-0518_00180_001/

現時知道有兩部愛國者系統鎮守基輔,現在一部受損,若果基輔無其他「壓箱寶貝」,單憑一部愛國者的話,我想基輔境況相當高危。
無損毀的另一愛國者系統,
唔知夠唔夠膽開雷達?

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2023-5-18 08:10 發表

唔知夠唔夠膽開雷達?
網上消息,第二套當晚其實未使用。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2023-5-18 10:03 發表

網上消息,第二套當晚其實未使用。
剩餘下來的一套之後仲咁唔咁開雷達.

引用:
原帖由 心很想 於 2023-5-18 10:20 發表

剩餘下來的一套之後仲咁唔咁開雷達.
不用白不用
再一次俾俄羅斯驗證佢哋嘅反防空作戰。

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2023-5-18 08:10 發表

唔知夠唔夠膽開雷達?
誰怕誰, 只要不在司機附近就得.

題外話, 有咩風吹草動, 菜菜子一定走去沒有任務電子訊號的山洞藏身, 再在月黑風高之夜坐沒有GPS的小艇出海等navy seal 的潛艇.

網上講愛國者個晚射左30支導彈後即刻引來匕首打擊,唔知司機有幾多導彈,一支導彈450-500萬美元,打幾次就冇曬導彈了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]