• 瀏覽: 27,931
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
+4
水泉澳邨男子伏屍單位,化成白骨方被發現。今日(15日)上午10時許,警方接獲報案指水泉澳邨林泉樓發現屍體,已剩白骨。警員到場調查,相信死者為6

更新: TVB新聞:
房署表示
2022年9月已經發現上此單位水電錶已經冇再轉動,
而電話亦一路都搵唔到戶主.
2022年9月到2023年5月, 足足9個月....房署究竟做乜?

水泉澳邨六旬獨居漢欠租多時 房署收樓揭化骨伏屍單位
又一單人間慘劇, 化成白骨先上門發現,
一條屍化成白骨要幾長時間? 

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/898044?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

居然冇人投訴有臭味

胎都投埋

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-5-15 12:55 發表

居然冇人投訴有臭味
水泉澳村長者單位。

死咗咁耐唔會9蛆蟲, 唔會發臭咩, 鄰居都好有問題

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-15 13:03 發表

可能風口位小, 所以冇咁大味, D人以為死老鼠個D

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-5-15 13:12 發表

可能風口位小, 所以冇咁大味, D人以為死老鼠個D
一百磅腐肉你想無味都難

D鄰居都一樣係儲物癖垃圾屋果堆

山上空曠, 有狗屍都臭到冤。。。

房署應該早D上門催租,就可以早發現。唔好等收樓時先上去

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-15 13:03 發表

條屍可能被老鼠食剩白骨,無臭可發

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2023-5-15 13:29 發表

房署應該早D上門催租,就可以早發現。唔好等收樓時先上去
上門催租一定有做, 不過係只拍吓門,
冇人應門就當出左去, 咁就收隊走人....

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-5-15 13:40 發表

當然要保護住客私隱

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-5-15 13:40 發表

如果一段時間聯絡唔到屋主,應該資訊隔離鄰居,屋主親戚朋友。發現有問題就應該 call警方破門入屋

保安唔會巡樓 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]