• 瀏覽: 9,500
  • 回覆: 58
澳洲貿易部長法雷爾(Don Farrell)周四起(11日)訪華,並將展開2019年11月以來中澳最高級別貿易官員面對面會談。法雷爾今日將於北京與中國商務部

其實西人世界已分膚色,西人點會同你平等

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/897313/澳洲貿易部長訪華-中澳回暖或只流於經貿

因澳洲跟老美走 

如果其他唔暖做乜要比錢佢賺?

中國政府不應該改善與澳洲貿易,看來中國是硬不起來的。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2023-5-12 14:07 發表

如果其他唔暖做乜要比錢佢賺?
做善事

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-5-12 14:11 發表

做善事
做善事係做比好人,唔係做比班正西人

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-5-12 14:09 發表

中國政府不應該改善與澳洲貿易,看來中國是硬不起來的。
硬起來不及睇住來食!送上門當然慢慢劏。

引用:
原帖由 djimavic 於 2023-5-12 14:23 發表

硬起來不及睇住來食!送上門當然慢慢劏。
賺錢的是澳洲,但軍事上卻沒有停止威脅中國。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-5-12 14:01 發表

澳洲貿易部長法雷爾(Don Farrell)周四起(11日)訪華,並將展開2019年11月以來中澳最高級別貿易官員面對面會談。法雷爾今日將於北京與中國商務部

「只流於經貿」方面仲唔滿足啊???  澳洲仲想同中國攪聯婚不成   敗老頭連想打通個電話都難, 你袋鼠唔好咁高要求得唔得

唔緊要吖!無人要求你做friend,只係做生意。
不過要公平,唔好抱大白人心態。
你唔搞事,我哋亦唔會反制。

中澳回暖或只流於經貿?
抵佢個袋鼠總理要換人啦,若果唔係政治收咗聲,若果還繼續炒作新疆人權,仲邊有得經貿回暖丫!

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-5-12 14:29 發表

賺錢的是澳洲,但軍事上卻沒有停止威脅中國。
賺錢由你決定?

引用:
原帖由 djimavic 於 2023-5-12 14:39 發表

賺錢由你決定?
由中國決定,而現在中國就是要向澳洲讓利了,但澳洲並沒有改變對華立場,仍然禁新疆棉,禁華為,禁中國投資。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-5-12 14:41 發表

由中國決定,而現在中國就是要向澳洲讓利了,但澳洲並沒有改變對華立場,仍然禁新疆棉,禁華為,禁中國投資。
所以你咪繼續做矮民!

引用:
原帖由 djimavic 於 2023-5-12 14:55 發表

所以你咪繼續做矮民!
可能中國政府不太看重民族尊嚴吧。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]