• 瀏覽: 10,099
  • 回覆: 23
唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  
引用:
原帖由 吳儼晉 於 2023-4-30 10:27 發表

美韓日三番四次在北韓門口做軍演 , 我唔我係金正恩唔會再射落海 , 直接摧毀南韓做個歷史任務, 要做大事就要不擇手段 , 婆婆媽媽根本做唔到大事
掉兩個核蛋去首爾

引用:

美韓日三番四次在北韓門口做軍演 , 我係金正恩就唔會再射落海 , 直接摧毀南韓做個歷史任務, 要做大事就要不擇手段 , 婆婆媽媽根本做唔到大事
一個窮鬼國度,係得把死人聲,根本越射得多導彈,南韓就更加親美,要扮老友至係皇道,連中國既鄧同江都係咁做,利用死對頭台灣資金,自己至有辨法去變強呢。

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2023-5-3 10:58 發表

一個窮鬼國度,係得把死人聲,根本越射得多導彈,南韓就更加親美,要扮老友至係皇道,連中國既鄧同江都係咁做,利用死對頭台灣資金,自己至有辨法去變強呢。
宣家係拜登唔俾南韓同北韓做frd喎,當初金仔咪試過搵侵侵揸手,係拜生要反對侵侵一切成果

引用:
原帖由 pong3900 於 2023-5-3 12:18 發表

宣家係拜登唔俾南韓同北韓做frd喎,當初金仔咪試過搵侵侵揸手,係拜生要反對侵侵一切成果
但宜家虛張聲勢又有用咩?南、北韓最多咪死埋一堆,美國又係乜事都無,可能最開心係日本,一次過解決咗兩個可怕對手。

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2023-5-3 12:30 發表

但宜家虛張聲勢又有用咩?南、北韓最多咪死埋一堆,美國又係乜事都無,可能最開心係日本,一次過解決咗兩個可怕對手。
咁應該點?要北韓咩都唔做?定係要向美國投降?

引用:
原帖由 pong3900 於 2023-5-3 13:45 發表

咁應該點?要北韓咩都唔做?定係要向美國投降?
你真係相信,南韓會無啦啦敢去郁北韓?北韓國土基本乜都無,背後仲有俄、中撐腰添,隨非想食核彈囉,消滅佢根本就係一個天大笑話來吧。

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2023-5-3 16:07 發表

你真係相信,南韓會無啦啦敢去郁北韓?北韓國土基本乜都無,背後仲有俄、中撐腰添,隨非想食核彈囉,消滅佢根本就係一個天大笑話來吧。
當然唔係直接用兵打,韓美一直係用緊制裁手段打跨北韓經濟,想引導北韓從內部崩潰。如果可以和平演變北韓,咁中俄都難以插手。北韓本身最大價值係接壤中俄,如果美國可以係鴨綠江邊建立導彈基地,就可以直接威脅中國同西伯利亞安全,迫使中俄對美國讓利。

引用:

美韓日三番四次在北韓門口做軍演 , 我係金正恩就唔會再射落海 , 直接摧毀南韓做個歷史任務, 要做大事就要不擇手段 , 婆婆媽媽根本做唔到大事
金家係世襲制度架,永世都有得享樂,佢點可能咁冒險既做法,分分鐘將皇朝摧毀呀?整色整水扮吓嘢,佢就會做吓既。

引用:
原帖由 pong3900 於 2023-5-3 17:17 發表

當然唔係直接用兵打,韓美一直係用緊制裁手段打跨北韓經濟,想引導北韓從內部崩潰。如果可以和平演變北韓,咁中俄都難以插手。北韓本身最大價值係接壤中俄,如果美國可以係鴨綠江邊建立導彈基地,就可以直接威脅中國同西伯利亞安全,迫使中俄對美國讓利。
你好似唔知中國為乜抗美援朝?俄國又點解要去教訓烏喎。

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2023-5-3 19:40 發表

你好似唔知中國為乜抗美援朝?俄國又點解要去教訓烏喎。
原因咪講左lo, 就係你引用個段中。所以金仔一定要有表現, 對內對外都要立威, 穩定國家信心。

引用:
原帖由 pong3900 於 2023-5-3 17:17 發表

美國在韓國建薩德系統都做到同一樣野。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]