• 瀏覽: 5,571
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
美國海軍證實,一艘運油輪周四(27日)在阿曼灣被伊朗扣押,美方要求伊朗立即釋放運油輪。伊朗官方媒體則報道,伊朗軍隊表示,該艘懸掛馬紹爾群島

美帝有無當年出兵伊拉克時候既勇氣,出兵伊朗?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/892548/赴美運油輪被指與伊朗船隻碰撞-遭伊朗軍方扣押

伊朗可以以牙還牙了。

https://newtalk.tw/news/view/2021-06-01/582277

前提是,啲油美國佬俾左錢未?未俾就唔好難為賣家啦。

伊朗做得好

扣押就扣押,
駛L同美狗客氣咩!

引用:
原帖由 lam4451 於 2023-4-28 05:42 發表

前提是,啲油美國佬俾左錢未?未俾就唔好難為賣家啦。
相信油價即爆升,賣家仲開心。

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2023-4-28 07:16 發表

扣押就扣押,
駛L同美狗客氣咩!
美帝自己做得,但係又以為人哋唔做得。
伊朗今次打破美帝認知。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-4-30 22:21 發表

美帝自己做得,但係又以為人哋唔做得。
伊朗今次打破美帝認知。
自由扣押

美國老笠咗人地嘅運油輪,
仲賣鬼哂D油,
A taste of your own medicine 

美國之前不是強搶伊朗油船,並出售船上的油嗎?

伊朗等呢個以牙還牙嘅機會好耐了。😂

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-4-28 04:37 發表

美國海軍證實,一艘運油輪周四(27日)在阿曼灣被伊朗扣押,美方要求伊朗立即釋放運油輪。伊朗官方媒體則報道,伊朗軍隊表示,該艘懸掛馬紹爾群島

伊朗宜家有中俄撐腰,夠膽同美國針鋒相對。

棒打水下美狗 來啦喂

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-4-28 04:37 發表

當年伊朗脅持美國大使館人質玩到美國謝! 
最尾列根要用武器零件交換人質, 其中有部份係F14嘅零件! 全世界現在只得伊朗有飛得起嘅F14   
列根被美國人認為其中一個最偉大嘅美國總統, 搞到蘇聯崩潰都係佢, 但偏偏唔夠伊朗玩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]