• 瀏覽: 6,163
  • 回覆: 35
本港政府雖然解除防疫措施,但近月新冠疫情有惡化趨勢。《Yahoo新聞》翻查近四周的衞生署發表的《2019冠狀病毒病及流感速遞》,其中最新 4 月 9 日至 4 月 15 日一周內錄得 1116 宗確診及有 9 人離世。

無駛報 點指呢個數 
變咗傷風感冒流行病了

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/本港新冠疫情惡化-最新一周逾1100宗確診-普通科門診陽性比率按月增近300-113127318.html

take care

正如某廢官話齋, 與病毒共存, 等於共赴黃泉, 而家的廢官連帶罩令呢條最後防線都取消埋, 多人中係正常嘅事, 預左。

引用:
原帖由 wk221ab 於 21-4-2023 09:13 發表

本港政府雖然解除防疫措施,但近月新冠疫情有惡化趨勢。《Yahoo新聞》翻查近四周的衞生署發表的《2019冠狀病毒病及流感速遞》,其中最新 4 月 9 日至 4 月 15 日一周內錄得 1116 宗確診及有 9 人離世。

無駛報 點指呢個數 
變咗傷風感冒流行病了

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/本港新冠疫情惡化-最新一周逾1100宗確診-普通科門診陽性比率按月增近300-113127318.html
打晒針未驚過

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-4-21 09:26 發表

打晒針未驚過
針只係得三至六個月保護力,每半年打一針就唔使驚啦

引用:
原帖由 鼠貓 於 21-4-2023 09:30 發表

針只係得三至六個月保護力,每半年打一針就唔使驚啦
冇問題,我同確診人打左3個鐘邊爐都冇事

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-4-21 09:33 發表

冇問題,我同確診人打左3個鐘邊爐都冇事
呢個事例可以代表針嘅有效期嗎

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 09:25 發表

正如某廢官話齋, 與病毒共存, 等於共赴黃泉, 而家的廢官連帶罩令呢條最後防線都取消埋, 多人中係正常嘅事, 預左。
佢講邊隻病毒先?

已變種n 次了!

遲早要重新下載及安裝「安心出行」app,永續谷針戴罩

引用:
原帖由 wk221ab 於 2023-4-21 09:13 發表

無駛報 點指呢個數 
變咗傷風感冒流行病了

新聞來源連結:
戴一個口罩又封唔哂有罅隙要戴多幾個先得對眼對耳都係高危容乜易入到病毒衫褲又黐滿病毒對鞋又周圍踩更加多病毒漏咗仲有頭髮同手都黐滿病毒要戴帽同埋手套先得

引用:
原帖由 鼠貓 於 21-4-2023 09:36 發表

呢個事例可以代表針嘅有效期嗎
呢3年跑街次次都除罩,去外遊唔帶罩,正明我抵抗力強唔驚奶野

引用:
原帖由 kklkenny 於 21-4-2023 09:38 發表

戴一個口罩又封唔哂有罅隙要戴多幾個先得對眼對耳都係高危容乜易入到病毒衫褲又黐滿病毒對鞋又周圍踩更加多病毒漏咗仲有頭髮同手都黐滿病毒要戴帽同埋手套先得
信塊布不如訓練自己身體,打針就係為左除罩4圍去仲帶乜鬼

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 09:25 發表

梗係啦,啲仆街咳又唔戴口罩,就走去坐車,一定爆返㗎喎。

最新一周逾1100宗確診。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2023-4-21 10:06 發表

梗係啦,啲仆街咳又唔戴口罩,就走去坐車,一定爆返㗎喎。
係街到見到通常越咳越打乞嗤啲人,就越唔帶罩😡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]