• 瀏覽: 30,252
  • 回覆: 142
  • 追帖: 1
新冠疫情近日有回升跡象,港大公共衞生學院流行病學講座教授高本恩(Benjamin Cowling)向《香港01》表示,據港大最新推算,香港過去一周時點患病

某廢官曾經講過, 與病毒共存, 等於共赴黃泉, 而家就連帶罩令都比的廢官取消埋, 多人感染就已經預左, 一的都唔出奇。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/889913/港大最新推算-每日近1-5萬人染新冠-料未來一年有三至四波高峰?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

已經冇乜人會關注了.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-4-21 08:01 發表

已經冇乜人會關注了.
冇人關注, 好正常, 政府帶頭放棄防疫, 就連帶罩令呢個最後防線都可以取消, 即係可以隨意傳播病毒。我而家係健身院, 有個光頭佬冇帶罩係咁咳, 咁樣有乜辦法唔多感染。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 08:12 發表

冇人關注, 好正常, 政府帶頭放棄防疫, 就連帶罩令呢個最後防線都可以取消, 即係可以隨意傳播病毒。我而家係健身院, 有個光頭佬冇帶罩係咁咳, 咁樣有乜辦法唔多感染。
光頭佬唔戴, 唯有係你戴, 保護自己.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-4-21 08:15 發表

光頭佬唔戴, 唯有係你戴, 保護自己.
我一定帶, 因為我屋企仲有存貨, 帶左好過嘥左。仲有, 唔好話新冠, 就算普通傷風感冒, 睇一次醫生, 幾百文, 仲要自己辛苦, 帶罩可以保護自己, 保護荷包。😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 08:17 發表

我一定帶, 因為我屋企仲有存貨, 帶左好過嘥左。仲有, 唔好話新冠, 就算普通傷風感冒, 睇一次醫生, 幾百文, 仲要自己辛苦, 帶罩可以保護自己, 保護荷包。😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 07:58 發表

新冠疫情近日有回升跡象,港大公共衞生學院流行病學講座教授高本恩(Benjamin Cowling)向《香港01》表示,據港大最新推算,香港過去一周時點患病

...
預咗共赴黃泉,怕甚麼?大驚小怪

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-4-21 08:01 發表

已經冇乜人會關注了.
其實中過的應該有些微免疫能力, 以我所知近來所中的人大多是以前未中過的, 而且致死率應該會越嚟越低, 所以真係可以當風土病咁就得, 不過我都一直係戴緊口罩就是.

引用:
原帖由 touya08 於 2023-4-21 08:28 發表

其實中過的應該有些微免疫能力, 以我所知近來所中的人大多是以前未中過的, 而且致死率應該會越嚟越低, 所以真係可以當風土病咁就得, 不過我都一直係戴緊口罩就是.
好多人中咗跟住好返, 都係冇乜病症, 而且依家咁多人冇戴口罩, 已經係不停地人傳人, 集體免疫屏障又再加強咗.

只能夠食多D草蟲維D,再打好個底

我等共存L全家中多10次8次,增加免疫抗體,再講。

唯有希望病毒愈變愈弱,否則大L鑊。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 08:17 發表

你戴一個口罩邊度夠呀應該戴多幾個口罩加眼罩加耳罩加面罩最好著埋即棄保護衣服鞋出街

引用:
原帖由 kklkenny 於 2023-4-21 09:02 發表

你戴一個口罩邊度夠呀應該戴多幾個口罩加眼罩加耳罩加面罩最好著埋即棄保護衣服鞋出街
唔知點解, 呢排我樓下幾個醫生都好好生意, 排晒長龍, 其中一個醫生收七點半, 但係五點半已經截止證記, 自從取消左口罩令就係咁, 唔知點解呢? 😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-21 09:21 發表

唔知點解, 呢排我樓下幾個醫生都好好生意, 排晒長龍, 其中一個醫生收七點半, 但係五點半已經截止證記, 自從取消左口罩令就係咁, 唔知點解呢? 😆😆😆
一個口罩又封唔哂有罅隙要戴多幾個先得對眼對耳都係高危容乜易入到病毒衫褲又黐滿病毒對鞋又周圍踩更加多病毒漏咗仲有頭髮同手都黐滿病毒要戴帽同埋手套先得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]