• 瀏覽: 3,023
  • 回覆: 17
+3
俄羅斯國防部發放片段,顯示其太平洋艦隊在周二(28日)在日本海試射超音速的「蚊子」飛彈。日本防衛省今日在記者會上,表示關注俄羅斯的動向。

俄羅斯國防部在Telegram頻道上表示:「由兩艦巡彈艦艇組成的隊伍,對模擬敵方軍艦進行聯合導彈射擊。並以兩枚蚊子導彈將距離100公里外的目標直接命中。」路透社表示,該導彈可以擊中120公里內的目標。俄軍的試射是本月在日本海演習的一部份,早前亦曾利用潛艇發射巡航導彈擊中1,000公里外的地面目標。日本首相岸田文雄上周突出訪烏克蘭,之後俄羅斯同日派出兩架可攜核彈的戰術轟炸機,飛近日本空域。

俄羅斯就嚟忍唔住日本仔

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/國際/俄太平洋艦隊試射超音速飛彈-日本表示關注/368587?utm_source=dable&utm_medium=referral&utm_campaign=aftertag

好似好堅下

震懾佢老尾

引用:
原帖由 佬黃瓜煲竹絲雞 於 2023-4-16 11:03 發表

俄羅斯國防部發放片段,顯示其太平洋艦隊在周二(28日)在日本海試射超音速的「蚊子」飛彈。日本防衛省今日在記者會上,表示關注俄羅斯的動向。

俄羅斯國防部在Telegram頻道上表示:「由兩艦巡彈艦艇組成的隊伍,對模擬敵方軍艦進行聯合導彈射擊。並以兩枚蚊子導彈將距離100公里外的目標直接命中。」路透社表示,該導彈可以擊中120公里內的目標。俄軍的試射是本月在日本海演習的一部份,早前亦曾利用潛艇發 ...
咁日本快D食正露丸啦!

打佢日笨啦,真係以為可以揸gundam出戰

啱架啦!要黎射爆啲搞屎棍國家。

關注甚麼??

而家日本仔船頭驚鬼船尾驚賊

俄佬係咁意試射飛彈,又震懾到日本

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-16 12:32 發表

關注甚麼??
關注 : 後欄失火  日日炒作呆灣有屎日本有屎  
普京話 : 呆灣有屎 日本都有屎    搞你後欄 搞到屎到必出嚟 

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-4-16 11:38 發表

震懾佢老尾
日本又唔係 斯拉夫民族  普京話 : 不用留手 往死裹打

引用:
原帖由 三級警司 於 2023-4-16 11:45 發表

咁日本快D食正露丸啦!
唔食糖衣,要食有臭味果隻

自由航行

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-16 12:42 發表

唔食糖衣,要食有臭味果隻