• 瀏覽: 6,160
  • 回覆: 28
日本總務省周三(12日)公布2022年10月1日的人口估算顯示,全國包括外國人在內總人口達到大約1.25億人,較2021...

小日子拍咁多AV都冇用,依家人口老化+小蘿蔔頭越來越唔想結婚生蘿蔔BB係大勢所趨。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0413_00992_001.html

日本有人口過多問題,減少人口都不是壞事。

出生率細的結果

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-4-13 01:24 發表

日本有人口過多問題,減少人口都不是壞事。
對世界和平有利

內衰咁耐 生活迫人 好正常

香港慢慢亦走向此路

連續12年...大勢所趨...好正常

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2023-4-13 01:10 發表

日本總務省周三(12日)公布2022年10月1日的人口估算顯示,全國包括外國人在內總人口達到大約1.25億人,較2021...

小日子拍咁多AV ...
人口老化 世界人口減少系世界現象,好正常。以前人多,因為二戰后瘋狂生育。
所以貴精不在多,大陸 香港 世界各地都會一樣,因為地球資源真系養吾到咁多人。

文化影響,唔拍拖唔結婚唔生仔

西方文化影響,自由過度就是自私,同性戀,享樂主義...... ,唔生唔洗養唔洗教

AV將會老齡化

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2023-4-13 01:10 發表

小日子拍咁多AV ...
日本不但出生率下降,自殺率也很高。
城市人,特別是男性,生活壓力好沉重。

日本人生性兇殘, 生少啲, 好事!

引用:
原帖由 kkchan905 於 2023-4-13 12:50 發表

日本人生性兇殘, 生少啲, 好事!
對亞洲和平更有利。

自然調節人口未嘗不是壞事,日本人口越少,返鄉下既人越快樂

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2023-4-13 17:20 發表

自然調節人口未嘗不是壞事,日本人口越少,返鄉下既人越快樂
好心返鄉下後就唔好嚟香港污染環境喇!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]