• 瀏覽: 2,820
  • 回覆: 14
中國外交部發言人汪文斌4月10日主持例行記者會,有記者要求中方評價歐盟委員會主席馮德萊恩(Ursula von der Leyen)的訪華之旅。汪文斌稱,中國國

美國附屬歐盟委員會主席都話支持不脫鉤..

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/886242/中國外交部-馮德萊恩與北京達成共識-同意推動中歐關係穩定發展

歐盟制裁中國官員,都係信唔過

資本還是香,邊個成日想打打殺殺

專撩屎攪攪震既馮婆話要同中國穩定發展😂🤣😂🤣🤷‍♂️

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-10 18:07 發表

歐盟制裁中國官員,都係信唔過
軒制歐盟最好方法係續個國家傾,有人收大份,有人收細份,令歐盟內部分岐。

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-4-10 19:12 發表

軒制歐盟最好方法係續個國家傾,有人收大份,有人收細份,令歐盟內部分岐。
逐個擊破

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-4-10 19:12 發表

鷹國就唔駛諗,一份都冇

場面話。

美國的「無間道」不請自來,中國仍然願予以接待,已算給足面子。

唔好講一套,做一套,要穩定發展中歐關係,就必須互相尊重,歐盟不應跟隨美國隨意抹黑和制裁中國

引用:

應該話我地啱用需要嘅就買多D,冇乜嘢啱用既就買少D,講明先我哋唔係大細超。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-10 19:53 發表

鷹國就唔駛諗,一份都冇
日落國自己申請走人,等查里斯三世登埋基,只會加速日落

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-4-10 21:00 發表

唔好講一套,做一套,要穩定法展中歐關係,就必須互相尊重,歐盟不應跟隨美國隨意抹黑和制裁中國
好多歐洲政客唔係你咁諗呢!
金主控制嘅傳媒,遲早一鑊熟

歐洲將來要穩定發展,首要條件反咗老美先!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]