• 瀏覽: 35,987
  • 回覆: 202
  • 追帖: 1
+9
新冠確診人數有上升趨勢。衞生署衞生防護中心在同心抗疫網站公布,今日(9日)新增112宗化驗所新冠核酸檢測確診個案,較昨日(8日)的宗增加,亦是繼4月4日的105宗確診個案以來,新冠個案再度破百,惟數字不代表全港所有染疫病例;自今年1月30日起,累計9,523宗化驗所確診個案。今日有2人離世與新冠病毒有關

另外,今日有2人離世與新冠病毒有關,而自今年1月30日至今,累計152宗與新冠有關的死亡個案。

所以要除保護個口的bra, 呀!嗡錯, 係除口罩??都係睇清睇楚先!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1917736/即時-港聞-新冠確診上升陽性個案5日內兩度破百-多2患者離世

口罩繼續用。

之前有廢官講過, 與病毒共存, 等於共赴黃泉, 搞得共存, 中就預左, 冇乜咁特別。我有個朋友, 中第三次, 佢就係唔中意帶口罩果類人。

其實我唔明, 明明推緊第二代疫苖注射, 但好似推推下就慢慢淡出??

引用:
原帖由 cwilson1 於 10-4-2023 08:16 發表

新冠確診人數有上升趨勢。衞生署衞生防護中心在同心抗疫網站公布,今日(9日)新增112宗化驗所新冠核酸檢測確診個案,較昨日(8日)的宗增加,亦是繼4月4日的105宗確診個案以來,新冠個案再度破百,惟數字不代表全港所有染疫病例;自今年1月30日起,累計9,523宗化驗所確診個案。今日有2人離世與新冠病毒有關

另外,今日有2人離世與新冠病毒有關,而自今年1月30日至今,累計152宗與新冠有關的死亡個 ...
將來都係冇防疫,要中點都會中冇得避

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-10 08:28 發表

其實我唔明, 明明推緊第二代疫苖注射, 但好似推推下就慢慢淡出??
帶罩令都可以取消, 的廢官仲點會注重防疫。

屌!我岩岩再中過尋日先好返變返一條線,唔信得105咁少,今次我病徵輕過上次好多,去到第三日我先快測兩條線,唔覺意做左幾日播毒狂徒

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-10 08:28 發表

科興滅活第二代講講下就無左,灰左機...

咁每日又有幾多人感冒、肺炎、……
又因此死幾多人?
為何只針對新冠?以上既人質疑解除口罩令只為新冠,真係得啖笑!
人人帶口罩確係可減少空氣傳播病,不如加埋手套、頭套……仲好!

引用:

冇國家有需求即係冇訂單,冇訂單藥廠點樣生產?

仲有人理咩?話時話,omicron 變咗種未?

政府應該每人加派一萬元,以減低疫情對生活壓力之影響

捲土重來

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-10 08:28 AM 發表

之前有廢官講過, 與病毒共存, 等於共赴黃泉, 搞得共存, 中就預左, 冇乜咁特別。我有個朋友, 中第三次, 佢就係唔中意帶口罩果類人。
打左邊款疫苗

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-4-10 08:30 發表

帶罩令都可以取消, 的廢官仲點會注重防疫。
但之前D人嘈全世界得鄉港有口罩令!你又唔講?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]