• 瀏覽: 4,953
  • 回覆: 20
清明節及復活節為港人帶來長假期,連日來各關口都有大批市民「北上」,連帶在內地旅遊所需的手機App都成為「熱門」。據蘋果手機(Apple)App Store.......

香港人北上中國內地旅行,為多個內地手機APP提高排名及製造商機。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/886019/復活節長假港人北上-多個內地app排名即飆升-一夜間盤踞十大

唔知復活節長假,有幾多黃人北上旅遊呢??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-9 23:36 發表

如果唔係大把未續到回鄉証可能仲誇張

香港有幾多人呀,可以影響大陸apps排名榜?

高德地圖係中國大陸真係完勝Google map!

係喎,唔記得咗、大陸用唔到Google map添!

引用:

我身邊班所謂「黃到金」嘅廢物,上大陸多過我,買淘寶密過我⋯

引用:
原帖由 一家團聚 於 2023-4-10 00:00 發表

高德地圖係中國大陸真係完勝Google map!

係喎,唔記得咗、大陸用唔到Google map添!

用香港No. 咪得罹。我啱啱先係珠海用Google map

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2023-4-10 00:07 發表

曱甴賺黃貼共原來佢哋好支持赤共

引用:
原帖由 catmaster1970 於 2023-4-10 00:21 發表

用香港No. 咪得罹。我啱啱先係珠海用Google map
認真講呀,喺大陸、就算你可以用到Google map,都係高德地圖比較好。始終高德係大陸貨,一定比Google map實用性高。

不過只限中國地方;一離開中國,Google map通行全球,邊個會用高德呀!

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2023-4-10 00:07 發表

咪就係,狗改不了食屎,何況係一班人型畜。

咁我都要download 返個高徳地圖支持下先

引用:

今日過關見到好多黑色衫褲黑口罩嘅曱甴物體

引用:

你串唔到黃人嘅,黃人有另一套思維,另一套邏輯,正常人係唔會明白
ps你唔明白,係你嘅錯

引用:
原帖由 一家團聚 於 2023-4-10 00:36 發表

認真講呀,喺大陸、就算你可以用到Google map,都係高德地圖比較好。始終高德係大陸貨,一定比Google map實用性高。

不過只限中國地方;一離開中國,Google map通行全球,邊個會用高德呀!

你咪唔好用囉,問題係,你唔用,又想其他人唔用
人地用,關你7事麼?

引用:

大量連登仔仆上去飲飲食食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]