• 瀏覽: 906
  • 回覆: 16
「正正就係因為國歌呢件事係大,所以有任何出錯就會掩蓋運動員成績...」

即使做足指引, 但國歌都係播錯, 那冰協都一樣錯, 但諗指引的港協就無錯

新聞來源連結:
https://channelchk.com/即時熱話/楊潤雄-國歌屬大事-出錯就掩蓋運動員成績-冰協非做足-指引-就交功課

咁冇辨法喇, 唯有再加多D 指引
加到唔會再錯為止

既然google 又唔肯改, 又咁多"香港人"支持榮光, 咁唯有sacrifice 運動員

根本就係冰協管理層問題

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2023-4-8 15:50 發表

加到唔會再錯為止

既然google 又唔肯改, 又咁多"香港人"支持榮光, 咁唯有sacrifice 運動員
冰球球員要多得冰協管理層

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-8 15:52 發表

根本就係冰協管理層問題
係港協的問題!

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2023-4-8 15:50 發表

加到唔會再錯為止

諗指引的港協無做錯?
其實要解決好簡單, 官員上身就得, 官員自然會諗到方法解法。
播錯一下罰楊局長一個月人工, 我就唔信楊局長會容許再播錯。

楊局長就講出個重點喇,冰協管理層唔肯孭鑊,就想搵運動員個獎牌去轉移視線,意圖掩飾冰協管理層做事敷衍馬虎的問題嗎,咪再向上卸責去賴制度喇,承認錯誤,下次改善,問題便可以解決,又或者自己解散冰協,一於同港協鬥大丫,笨!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-4-8 16:06 發表

楊局長就講出個重點喇,冰協管理層唔肯孭鑊,就想搵運動員個獎牌去轉移視線,意圖掩飾冰協管理層做事敷衍馬虎的問題嗎,咪再向上卸責去賴制度喇,承認錯誤,下次改善,問題便可以解決,又或者自己解散冰協,一於同港協鬥大丫,笨!
做足指引都播錯, 點解唔係港協問題?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-4-8 16:08 發表

做足指引都播錯, 點解唔係港協問題?
若果有做足指引而播錯呢,冰協就冇錯,可是,冰協並沒有做足呢,領隊都承認冇確認國歌喎,師兄! 
冰協高層話佢冇出席,所以唔清楚事件喎,初部書面回覆又冇清楚交代事件,請去會面又推三推四,自己唔尊重事件,都要被懲處,就發公開聲明,意圖卸責嗎?唔罰就真係對唔住香港人啦!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-4-8 16:18 發表

若果有做足指引而播錯呢,冰協就冇錯,可是,冰協並沒有做足呢,領隊都承認冇確認國歌喎,師兄! 
冰協高層話佢冇出席,所以唔清楚事件喎,初部書面回覆又冇清楚交代事件,請去會面又推三推四,自己唔尊重事件,都要被懲處,就發公開聲明,意圖卸責嗎?唔罰就真係對唔住香港人啦!
楊局長咁講, 都基本肯定冰協做足左。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-4-8 16:31 發表

楊局長咁講, 都基本肯定冰協做足左。
我睇新聞片,佢係話冰協做得唔夠呀!
總之呢,我要講的就已經講完了,事件就是冰協的管理層問題,管理層丟落領隊度就當冇事嗎?領隊未做夠又或做得唔夠好而出事,冰協高層同樣要孭;師兄你可以拉埋港協落水話港協指引問題同樣有責,這是你的想法,而冰協所發出的聲明,明顯就係卸責。總之呢,冰協一定要罰,才會對其他運動協會有警誡的作用!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-4-8 16:45 發表

我睇新聞片,佢係話冰協做得唔夠呀!
總之呢,我要講的就已經講完了,事件就是冰協的管理層問題,管理層丟落領隊度就當冇事嗎?領隊未做夠又或做得唔夠好而出事,冰協高層同樣要孭;師兄你可以拉埋港協落水話港協指引問題同樣有責,這是你的想法,而冰協所發出的聲明,明顯就係卸責。總之呢,冰協一定要罰,才會對其他運動協會有警誡的作用!
佢話係做足左指引都唔夠。
但已經做足左指引

講多無謂, 基佬欖球, 冰球呢的劣質洋人曱甴玩意, 解散晒佢, 永久禁止, 一了百了, 唔使再煩。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-4-8 17:01 發表

佢話係做足左指引都唔夠。
但已經做足左指引
我聽到嘅,係佢話冰協未有做足指引,剛剛6點半在TVB新聞報導再確認多一次了!

還有的是,個標題都寫得好清楚,非做足「指引」!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-4-8 18:58 發表

我聽到嘅,係佢話冰協未有做足指引,剛剛6點半在TVB新聞報導再確認多一次了!

還有的是,個標題都寫得好清楚,非做足「指引」!
咁佢話咩非做足指引就ok?

主題標籤 #楊潤雄
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]