• 瀏覽: 3,037
  • 回覆: 17
據央視新聞報道,東部戰區新聞發言人施毅陸軍大校表示,北京時間4月8日至10日,中國人民解放軍東部戰區按計劃在台灣海峽和台島北部、南部、台島以東海空域組織環台島戰備警巡和「聯合利劍」演習。

讓台獨勢力聞風喪膽。

新聞來源連結:

https://m.dotdotnews.com/s/20230 ... b036e2dc7d173f.html

得三日,太短了,應該鎖島一個月進行演習

引用:
原帖由 gakoduck 於 2023-4-8 08:36 發表

真係要攻台都不用1個月時間,3天解決。

引用:
原帖由 gakoduck 於 2023-4-8 08:36 發表

7日實彈射擊

我想睇下菜婆嘅飛機點飛。阿爺應該留返個狗窿比佢入。

引用:
原帖由 nicekate 於 2023-4-8 09:39 發表

我想睇下菜婆嘅飛機點飛。阿爺應該留返個狗窿比佢入。
又係日本專屬經濟海域攪攪震
日本更有藉口重建聯合艦隊

引用:
原帖由 paoon 於 2023-4-8 09:53 發表

日本想搞好耐,唔發生此事都會搵其他藉口。

其實呢d所謂擺姿呢3日態係未有用呢, 3日封演台灣最多咪話當放3天復活節假期大家係屋企休息下, 3日後又咪一齊回覆正常

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2023-4-8 11:03 發表

其實呢d所謂擺姿呢3日態係未有用呢, 3日封演台灣最多咪話當放3天復活節假期大家係屋企休息下, 3日後又咪一齊回覆正常
復活節有非常多人外遊,竟有好多人留屋企?

引用:
原帖由 啟德之星 於 2023-4-8 10:50 發表

日本想搞好耐,唔發生此事都會搵其他藉口。
大和號航母下水之日不遠矣

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2023-4-8 11:03 發表

中國海警海關執法可以常態化,剝奪臺灣行政權利。

引用:
原帖由 paoon 於 2023-4-8 09:53 發表

美式民主國家其中一個特色係攞大量金錢購買軍備,佢財政支援到佢唔會做咩?無論點佢都會做。你呢啲根本係錯誤歸因。

引用:
原帖由 paoon 於 2023-4-8 11:12 發表

大和號航母下水之日不遠矣
又要進貢美國爸爸買美債,日本邊有錢剩搞呢樣搞嗰樣啊?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]