• 瀏覽: 21,524
  • 回覆: 155
+2
北約秘書長斯托爾滕貝格周二(4日)表示,北約需準備好應對潛在的台海危機,中國武統將對歐洲以至全球的安全、經濟及貿易,帶來

中國武統關不約咩事?
俄烏戰不約又話關大6事?
不約講咁多野係咪撩交打?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230405/bkn-20230405171535929-0405_00992_001.html

DKLM ,北約全名係....................................北大西洋公約組織

台海關你北約 L 事呀

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-5 22:12 發表

台海關你北約 L 事呀
不約呢種算係事先張揚的戰爭宣言

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-5 22:11 發表

DKLM ,北約全名係....................................北大西洋公約組織
既然終須一戰,趁佢而家冇彈藥,剷平不約

引用:
原帖由 T2. 於 2023-4-5 22:14 發表

不約呢種算係事先張揚的戰爭宣言
中國會驚你北約??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-5 22:16 發表

中國會驚你北約??
西方除左名牌手袋跑車名錶之外,根本一毛是處

乜叉都關你北約事

近日咁多歐洲國家首長訪問北京,就是講明乜都唔關歐洲事,攪屎棍嘅係老美呀!
唔好殺錯良民唄!🤣🤣🤣

北約秘書長都白痴的,一個俄羅斯做敵人仲唔夠,隻手越伸越長,促使中國同俄羅斯連成同一陣線

引用:
原帖由 hapef0707 於 2023-4-5 22:19 發表

北約秘書長都白痴的,一個俄羅斯做敵人仲唔夠,隻手越伸越長,促使中國同俄羅斯連成同一陣線
不約好戰擴張勢力,威脅侵略俄國
而家仗未打完就想進軍中國,邪惡之極

引用:
原帖由 mickyhon 於 2023-4-5 22:19 發表

近日咁多歐洲國家首長訪問北京,就是講明乜都唔關歐洲事,攪屎棍嘅係老美呀!
唔好殺錯良民唄!🤣🤣🤣
美共政權命令不約宣戰,好讓美共坐山觀戰鬥  

引用:
原帖由 mickyhon 於 2023-4-5 22:19 發表

唔好殺錯良民唄!🤣🤣🤣
俄烏戰爭,老烏長貧難顧,只有老尾得益

北約當初成立目的喺任一成員國被侵略/攻擊, 其他成員國會出手相助, 而家幾時變到政治操作, 主動介入其他國家內部事務? 

蘇聯解體時北約簽過協議唔再擴張, 但反口覆舌5次東擴貼到埋俄羅斯邊境, 掉轉情況, 古巴, 墨西哥加入俄羅斯陣營佈置導彈向美國得唔得先? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]