• 瀏覽: 4,074
  • 回覆: 20
美方官員向美國全國廣播公司表示,中國氣球上個月被擊落前收集了情報,又指飛越美國本土時,該氣球實際上被進行了人工操作。在北京,外交部今日在例行記者會上指,堅決反對對事件進行歪曲炒作和政治操弄。 外交部發言人毛寧表示,中方已...

被美媒嚴重炒作,而且出動左F22打落嚟既中國氣球,美帝根本接受唔到唔係間諜用途。

講真。真係有證據既就會係白宮出聲兼攞彩啦,點會由某某美媒報道?

新聞來源連結:
https://m.sina.com.hk/news/article/20230404/1/8/67/回應中國氣球被擊落前收集情報-外交部-堅決反對歪曲炒作-15125057.html

美國一直老屈行先。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-4-4 20:18 發表

美國一直老屈行先。
佢地有晒証據喎。

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2023-4-4 20:28 發表

佢地有晒証據喎。
洗衣粉都慳

引用:

佢地有晒証據喎。
咩「証據」?!

引用:

佢地有晒証據喎。
本末倒置,癲倒黑白,指鹿為馬.......咁都得

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-4-4 20:43 發表

咩「証據」?!
中國民用無人氣球飄入美國上空完全是一起由不可抗力導致的意外、偶發事件
即係佢承認發生過咁既事喎。

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-4-4 20:48 發表

本末倒置,癲倒黑白,指鹿為馬.......咁都得
連阿爺都認埋喎,咁都叫本未倒置﹖

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2023-4-4 21:01 發表

中國民用無人氣球飄入美國上空完全是一起由不可抗力導致的意外、偶發事件
即係佢承認發生過咁既事喎。
咁有無所謂「收集情報」證據?!

即收集左咩情報?明明-人做衞星可以做到,要放個氣球話此地冇銀?

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-4-4 21:16 發表

咁有無所謂「收集情報」證據?!
人地連個氣球都揾到出來了,你話唔係收集情報﹖你當人傻架﹖

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2023-4-4 21:35 發表

人地連個氣球都揾到出來了,你話唔係收集情報﹖你當人傻架﹖
找到一個飄緊的氣球找就話「收集情報」?!
佢地找到氣球啲咩話「收集情報」?!
美國試過拿枝「洗衣粉」又話別國有「大殺傷力武器」,美國真係當全世界都傻。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-4-4 21:53 發表

找到一個飄緊的氣球找就話「收集情報」?!
佢地找到氣球啲咩話「收集情報」?!
美國試過拿枝「洗衣粉」又話別國有「大殺傷力武器」,美國真係當全世界都傻。
中國同美國真係隔咗成個太平洋咁遠喎。個氣球咁好野,自己飄到去幾千公里遠的美國咁好耶﹖

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2023-4-4 22:01 發表

中國同美國真係隔咗成個太平洋咁遠喎。個氣球咁好野,自己飄到去幾千公里遠的美國咁好耶﹖
有幾奇?!地球萬幾米高空有噴射氣流,啲嘢吹到美洲有可能喎,中南美國家都發現過呀,你唔知咩?!

係都用衛星啦,最緊要又唔係無唔。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]