• 瀏覽: 13,851
  • 回覆: 92
+3
馬克龍一匿名的助手說,中國是全球唯一能對俄烏衝突產生直接和根本影響的國家。他指出,法國希望避免最壞的情況,「這就是為什麼我們必須與中方接觸

唔止中國,歐盟同美國都可以。
公開宣佈停止軍援烏克蘭,相信幾日內打完。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/883904/馬克龍將訪華-媒體-法國認為中國能直接影響俄烏戰爭走向

叫咗北約狗, 遠離俄國先啦.

歐洲佬有價講咩?!
美國一句「不合乎美國利益」就一嘢推翻。

你地要死, 中國都阻唔到

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-4-2 12:54 發表

歐洲佬有價講咩?!
美國一句「不合乎美國利益」就一嘢推翻。
布林肯稱須提防停火呼籲 指或對俄羅斯有利

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-4-2 12:50 發表

馬克龍一匿名的助手說,中國是全球唯一能對俄烏衝突產生直接和根本影響的國家。他指出,法國希望避免最壞的情況,「這就是為什麼我們必須與中方接觸

讓俄軍在墨西哥部署核彈,俄軍則撒出烏克蘭,這個安排同時顧及美國和俄羅斯安全。

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-4-2 13:00 發表

布林肯稱須提防停火呼籲 指或對俄羅斯有利
停火對北極熊有利
不停火對鹵味一定有利
死既又唔係鹵味人,鹵味只係提供西瓜刀

烏國跟著呢十幾年都冇運行

全球唯一能對俄烏衝突產生直接和根本影響的國家係...........老尾先啱

引用:

法國又係搵嘢嚟講,中國根本就唔會軍援俄羅斯,佢咁講根本就係學足美國嘅講法。再者,點解法國你又唔檢討下你地北約出咗乜嘢問題?北約唔東擴到俄羅斯周邊,俄羅斯又點會發動戰爭去打烏克蘭呀,你北約保持過往狀況唔東擴,歐洲就唔會受戰火影響啦。
法國你有無反對過北約東擴?你既然支持北約東擴,咁你地歐洲國家就要承擔受戰火蹂躪嘅事實。現在你地北約仲繼續加入埋芬蘭,到時美國又要喺芬蘭同俄羅斯邊境附近建立軍事基地,又睇下你法國會唔會阻止囉。歐洲戰火連天,都係一手由美國策劃,你地唔自己催吉避兇,怪得邊個呀。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-4-2 13:29 發表

全球唯一能對俄烏衝突產生直接和根本影響的國家係...........老尾先啱
西方大國揸fit人話唔到事,還有邊個可以?代理人司機只係工具

引用:
原帖由 ~JW 於 2023-4-2 13:24 發表

停火對北極熊有利
不停火對鹵味一定有利
死既又唔係鹵味人,鹵味只係提供西瓜刀
不過睇嚟美國支援烏克蘭都唔會支援得好耐,就嚟又選舉了,到時候共和黨一定用俄烏戰爭來做文章,軍援烏克蘭將會係打擊民主黨嘅武器。所以,烏克蘭都好難支撐得到幾耐,中國現在出招促成俄烏停火,其實就係烏克蘭止血嘅最佳時刻。

引用:

尾國唔搞代理人戰便可停

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2023-4-2 13:33 發表

不過睇嚟美國支援烏克蘭都唔會支援得好耐,就嚟又選舉了,到時候共和黨一定用俄烏戰爭來做文章,軍援烏克蘭將會係打擊民主黨嘅武器。所以,烏克蘭都好難支撐得到幾耐,中國現在出招促成俄烏停火,其實就係烏克蘭止血嘅最佳時刻。
合眾與連橫之爭

引用:

咁烏克蘭咪亡國

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]