• 瀏覽: 27,686
  • 回覆: 93
  • 追帖: 2
+7
城巴有「仙氣女車長」之稱的車長劉家穎,周六(1日)深夜在其Facebook專頁宣布卸下車長工作,多謝城巴給予工作機會。她表示,婚後生了小孩,既要忙

城巴有「仙氣女車長」之稱的車長劉家穎,周六(1日)深夜在其Facebook專頁宣布卸下車長工作,多謝城巴給予工作機會。她表示,婚後生了小孩,既要忙於照顧小孩,又須輪班工作,實在分身乏術,故兩年半無更新專頁,「家穎終於再次同大家見面,亦是我巴士車長身份退下之時」,「短短六年巴士的生涯上,獲益良多,此刻萬般滋味在心頭,往事歷歷在目。」最後寫道「I'll be back!See you soon......」,留有餘筆。

恭喜!恭喜! 結婚生兒育女係人嘅天職! 當然要照顧囡囡為首要任務啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/883852/80後城巴-仙氣女車長-辭職照顧女兒-fb留有後續-i-ll-be-back

人見人愛,車見車載

原來咁多年啦,我有幸以前早上出門口趕住你班車,開頭都無為意因為果時大約早上6點,原來真人真係好靚好後生

好有仙氣

地球原來不是人類居住,個個都係神仙。

好少有後生女揸巴士

其實渣巴士搵成2萬幾咁多,點解唔請個工人專負責湊b,咁咪咩問題都解決哂。擔心工人bb唔好我有好介紹。咁難得有個咁靚女車長渣得又暢順,真係萬分可惜呀!🥺🥹

點解唔轉做兼職車長,又可以彈性時間湊仔,又可以賺到錢養bb,又可以為市民服務,比市民可以一睹仙氣,一舉三得!😎

佢渣車好穩,每次站都唔會重殺掣,真係一位好司機!

有冇人特登去撞去?

樣Ok,唔算醜樣,但何來仙氣, 係香港做女仔真係無得輸,因為呢撻地方實在多狗公啦  

都無見過城巴那位

揸車根本係高危行業

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-4-2 12:46 發表

樣Ok,唔算醜樣,但何來仙氣, 係香港做女仔真係無得輸,因為呢撻地方實在多狗公啦  
巴士司機嚟講點都仙氣😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]