• 瀏覽: 19,687
  • 回覆: 112
日本人從來都冇反醒

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-2 08:50 發表

蔣芥全似日本漢奸, 真係出晒面咁, 
日軍當年侵華, 為何咁成功, 後來聽KOL講, 原來係蔣芥石要行不抵抗政策喎, 
全部火力要集中對付共產黨, 而唔係去抵抗侵華日軍

再加上自已黨政後, 軍閥吸血中國百姓, 只有更慘, 外強更可在中國國內界地為界, 在界內統治及奴役中國人民, 

蔣芥石真係衰到呢???佢害死, 害苦中國人比慈禧太后更甚 :smile_2 ...
老毛都害死唔少中國人。
但策略上毛勝蔣。

所謂大和民族就是一個反人類、恬不知恥、思想扭曲及極度矛盾的民族, 關東大地震後, 當時中國民間還發起捐助日本災民, 但後來換來的就是日本全面侵華和犯下對中國人的種種戰爭罪行。

蔣介石就是近代中國的一個歷史罪人, 不肯認輸的他為中國帶來一條阻礙中華民族復興的尾巴, 不收回釣魚台及不同意美國廢除日皇的想法更是奇怪, 當時日本報章還公開讚揚蔣介石, 放虎歸山造成現今的後患。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2023-4-2 11:49 發表

你d歷史咁差好難同你傾,有無聽過直系,奉系?
叻到你咁呀?媚美日, 
慳D啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-2 12:37 PM 發表

叻到你咁呀?媚美日, 
慳D啦
無啦啦關美日咩事?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-2 08:50 發表

蔣芥全似日本漢奸, 真係出晒面咁, 
日軍當年侵華, 為何咁成功, 後來聽KOL講, 原來係蔣芥石要行不抵抗政策喎, 
全部火力要集中對付共產黨, 而唔係去抵抗侵華日軍

再加上自已黨政後, 軍閥吸血中國百姓, 只有更慘, 外強更可在中國國內界地為界, 在界內統治及奴役中國人民, 

蔣芥石真係衰到呢???佢害死, 害苦中國人比慈禧太后更甚 :smile_2 ...
其實我有啲‘’陰謀論‘’嘅諗法~
(當然,純粹只係自己諗)

孫中山建立黃埔軍校前,其實响日本都辦過軍校,意味住孫中山本質同日本都係千絲萬縷。
後來蔣介石受命於孫中山任黃埔軍校校長,唔排除蔣介石係繼承孫中山保持住同日本嘅關聯。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2023-4-2 12:02 發表

文革呢?
文革低咗一個層次。。。

軍閥係‘’內戰‘’,而文革只係政治“內鬥”。

香港無地震,真係福地

尹腫桶仲向日本國旗躹躬

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-4-2 07:49 發表

根本日本就係一個殘暴國, 黃人仲要盲毛咁要當日本係鄉下, 真係蠢到呢
所以林方正話關注香港同西藏人權問題,真係人唔笑狗都吠

1923年9月1日發生的日本關東大地震,
真相是小日苯借機屠殺朝鮮人及中國人,
搶奪他們財產。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2023-4-2 11:11 發表

上海:1937年的淞滬會戰中,國民政府軍隊成功阻止了日軍對上海的進攻,保衛了上海。

北平(今北京):1937年七七事變後,國民政府軍隊在八路軍的協助下成功保衛了北平。

南京:1937年12月,日軍攻占南京,但國民政府在其他地區的軍隊仍然在抵抗日軍的進攻。

福州:1938年,國民政府軍隊在福建省福州市成功抵禦了日軍的進攻。

廣州:1940年,國民政府軍隊在廣東省廣州市成功 ...
算把啦, 原來政績係咁計架??
唔係嘛??

好似讀書咁, 
中英數那些平時測驗合格喎
但考試唔合格都留級啦, 
其實你明唔明架, 

國民黨根本在佢領導下全國腐化, 被外強侮辱欺凌就係事實
佢根本就係一個爛政府, 被趕走都係順應天意, 佢唔被懲治係因為佢真係日本奸細, 被日本保護而已.

引用:
原帖由 laws168168 於 2023-4-2 14:46 發表

1923年9月1日發生的日本關東大地震,
真相是小日苯借機屠殺朝鮮人及中國人,
搶奪他們財產。
佢地因中國人, 朝鮮人來生祭佢地武士刀, 根本日本就罪惡滔天, 
遲早會被追討.

日本人民族本性一d都唔善良,唔好麻醉自己拉

引用:
原帖由 pp49pp 於 2023-4-2 12:09 發表

老毛都害死唔少中國人。
但策略上毛勝蔣。
老毛那些未身歷, 唔敢講
但黃人曱甴那些就真係做緊煽動, 攪文革那些, 清算咗黃人先啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]