• 瀏覽: 1,858,029
  • 回覆: 361
  • 追帖: 211
+715

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2023-4-2 23:36 發表

今日油管睇到, 杭州住單人房都係RMB 1500一日咋!  

https://youtu.be/1z-LDh4nhoc
朋友新年前在中山做髖關節手術+住院三星期, RMB35000.  姑娘又後生又靘
佢老婆順便做3D mamagram , RMB1050.  
真係平到笑.  

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2023-4-3 11:04 發表

之前我都有提過, 點解唔在河套區方艙醫院, 改為正式醫院, 全部由內地醫護主理, 專門負責非緊急檢查及手術
管理層由政府委派, 盧局長之前便是香港大學深圳醫院院長, 管理內地醫院駕輕就熟
香港市民可以自行選擇是否去做, 信內地醫護既就去, 唔信既, 咪在香港慢慢排...
同類手術在香港私院做起碼要15-18皮(手術、醫生巡房費、床位費), 就算政府比3成,自己都要10皮野,如果無買保險,真係自己荷包傷。

引用:
原帖由 francepeugeot 於 2023-4-3 22:53 發表

冇錯,多個選擇比市民揀,打破醫療大山。
記住還有幾個大山未除,所以要盡快將23條上馬。
1)教會
2)領匯
3)馬會

引用:
原帖由 owan12345678 於 2023-4-4 09:21 發表

教會不除,後患無窮
<改為 >記住還有幾個大山未除,所以要盡快將23條上馬。
1)教會
2)領匯
3)馬會
4) 鄉士會

證監會4月主辦「幣圈友善會議」,協助加密貨幣公司開設銀行帳戶。
之前常平兄對香港制訂虛擬貨幣ETF疑問,相信阿爺背書及嚴格監管下,愚港會填補美國雷爆幣位置。。
https://www.blocktempo.com/hong- ... firms-with-banking/

附件

Screenshot_2023-04-05-13-28-38-579_com.android.chrome.jpg(277.01 KB)

引用:
原帖由 dustin 於 2023-4-5 13:33 發表

有親友在肇慶買咗樓,話歡迎我父母得閒上下去住,咁我就放心咗好多,起碼香港有咩事或治安急劇惡化,可以先安排兩老上去先。後生要返工搵食就唯有事事小心。我做果行多黃人,好多有小朋友嘅提早退休去移民,亦有後生無負擔嘅移民,變成呢家係中高層缺有料之人,而低層果啲愈請質素愈差。
佢地團內成日講唔走正契弟,so sad.

引用:
原帖由 funny12 於 2023-4-5 16:13 發表

說起回鄉證真的有點麻煩,預約不了,本來想著遲一點會鬆動,結果完全沒有期
我哋成班師兄師姐在上年已經開始預約回鄉証續期。
一切機會係留比有預備人士。

引用:
原帖由 funny12 於 2023-4-5 16:13 發表

說起回鄉證真的有點麻煩,預約不了,本來想著遲一點會鬆動,結果完全沒有期
如果未過期,不如直接上深圳辦証,2星期有得攞新証。

引用:
原帖由 hangken 於 2023-4-5 19:57 發表

我本身係新版,下年2月到期,今年1月尾上過中旅網上申請,果時個個center都大把位, 但佢預約需知果度寫住到期日剩下6個月才接受預約,除非你係舊版換新,所以冇做到
我呢個情況可能要等到8月預約先至受理
不如本周六直接上深圳辦事處申請

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2023-4-9 19:58 發表

這是可悲的事實, 但師兄說的又是事實 (起碼我認為是事實). 愚港中大部分人仍未敢信美元將成陰司紙, 所以為了陰司紙或因害怕20 年前的老尾而當漢奸或當愚民. 自己令香港變愚港, 真是可悲
陰司燒賣格甩底。
呢排做沽空倉一定無運行,睇下幾多級燒埋移民愚人。

引用:
原帖由 亞米巴變形蟲 於 2023-4-10 10:34 發表

回復189樓上

對香港無建樹,作為細作,她大概能得獎吧。潛伏這么久,爬得這么高。
呢個咪似光頭中一樣,水鬼升城隍。

唔鐘意中國, 點解要返國內遊樂, 返工返學?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2023-4-12 09:39 發表

近代愚港人,在陰美布雷薰陶下,已經把香港政府成為小正苦,個人自由/素球大於一切,因而導致大多香港人目空一切,自以為是,把個人一切行為變成理所當然,甚至法律第二還洋洋自得是為公義為良知,正一吃碗麵反碗底就是良知公義!在道德上完全是無恥級別
政治上,部分愚港人是好高騖遠,強橫極致,把海盜強橫當是自己的護身符,將自己國家利益如坑上之糞,完全顛倒黑白而矇然不知。既要享受國家努力成果的好處,又要盲目強橫地否 ...
有老師帶學生返大陸遊行, 去到關口比人拒絕入境, 有學生陰陰咀笑住, 串老師死蠢比人知道出去參加激戰

引用:
原帖由 Ming_仔仔 於 2023-4-12 11:58 發表

又一班死曱甴,香港有辱警罪未

https://weibo.com/7476748260/4889663519588386
【這種人不教訓,就會是下一個黑暴!】一班叫“香港新秩序”的團伙,潑水節當天,拿着水槍向警察及TVB記者惡意狙擊,而且是追着圍攻,嘴上還爆粗口。事後還得意洋洋地將視頻擺上社交平台,進行二次侮辱。@香港警察 這種風氣不管、這種人不教訓,就是丟落睡火山的一把火, ...
9 條76.  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]