• 瀏覽: 25,451
  • 回覆: 222
+3
更準確全面貫徹落實

武解後大家統一貨幣、資源運用
人民無需再被參軍
生活方面,國家會安排全國人民分階段開通旅遊,促進省內消費
交通方面,繼續加強公路幹道建設。興建全島高速動車網絡,全島都有復興號直達。
咁多好處,真係唔明點解唔乖乖交出政權
仲要堅持走分裂國家路線

單計唔洗買過期武器,已經好很多

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-31 19:11 發表

兩岸民眾一直關注統一議題。國台辦發言人朱鳳蓮今日主持例行新聞發布會,期間有傳媒提及,國台辦主任宋濤宋濤近日在江蘇崑山與台商台青座談,在

...
屙撚炒粉囉

ㄧ國十制又如何?

引用:
原帖由 golfboy 於 2023-3-31 20:23 發表

呆灣人睇香港做版,一定識揀
香港本應國泰民安, 就係多得19年黑暴,
破壞香港

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2023-4-4 08:11 發表

武解後大家統一貨幣、資源運用
人民無需再被參軍
生活方面,國家會安排全國人民分階段開通旅遊,促進省內消費
交通方面,繼續加強公路幹道建設。興建全島高速動車網絡,全島都有復興號直達。
咁多好處,真係唔明點解唔乖乖交出政權
仲要堅持走分裂國家路線
共產黨70年前分裂國家,現在同人講不要分裂國家

引用:
原帖由 87er 於 2023-4-1 07:31 發表

真係統一後,
台灣以香港前車可鑑,
首先大力打擊黃C曱甴,
剷除黃官先~
等到今年底美國就正式收皮,到時派航母戰艦圍島,老解直接係台北登陸接管台灣政府,以台灣嘅真正戰力根本無任何手段可以阻止老解。之後將所有親美派連同香港曱甴一齊送去烏克蘭攪重建。

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-4-5 14:56 發表

等到今年底美國就正式收皮,到時派航母戰艦圍島,老解直接係台北登陸接管台灣政府,以台灣嘅真正戰力根本無任何手段可以阻止老解。之後將所有親美派連同香港曱甴一齊送去烏克蘭攪重建。
大陸唔會主動攻台,
因人服心唔服,
台灣人民會反感,
只有大陸台灣慢慢容合,
多D民間交流,
等好自然咁回歸,
若要武力收回台灣,
一早已經收回.

引用:
原帖由 87er 於 2023-4-5 16:37 發表

大陸唔會主動攻台,
因人服心唔服,
台灣人民會反感,
只有大陸台灣慢慢容合,
多D民間交流,
等好自然咁回歸,
若要武力收回台灣,
一早已經收回.
做過啦,0效果,唗時間。

引用:
原帖由 forevermore 於 4/4/2023 22:10 發表

香港本應國泰民安, 就係多得19年黑暴,
破壞香港
陳同住怒駡道:"仲乜鬧我啲兄弟呀?班黑暴都係為咗保護我,維護男人既尊嚴咋。" 

引用:
原帖由 果個巨大的世界 於 2023-4-1 16:49 發表

師兄已經扭曲咗一國兩制的原意,台獨根本冇可能存在。只不過中央政府唔想中國人打中國人才會搞出一個兩制,希望大家和平解決中國事務。幾十年之後的事情,係冇人會知㗎。也許中央政府因應我們的教育水平提高,提供選舉或更民主的方式去治理國家。
問題係香港的一國兩制出現問題,令到實際運作更似一個獨立國家。

中央知道香港一國兩制出現問題而冇去修正,令香港以一國兩制進行變相獨立

台灣問題比香港更嚴重,想和平統一根本冇可能,要國家穩定就只有武統一途

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]