• 瀏覽: 30,524
  • 回覆: 183
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-3-31 07:44 發表

死得啦!香港都冇乜動作去美元!
金管局好應該出來講下

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-31 04:17 發表

東盟國家財長和央行行長會議3月28日至31日在印尼舉行,印尼傳媒28日報道,東盟國家將討論的其中一個議題是透過本地貨幣交易(LCT)計劃減少依賴主

點強到有1日倒下來,你老尾咪當人地係豬仔

引用:
原帖由 lpj88 於 2023-3-31 07:21 發表

全球暗暗開始反美。
準備瀨屎

非主要
安全

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-3-31 07:25 發表

1齊掟美金
唔使1齊,日日沽,開市沽到收屎,等d19機構評去FFF 級

希望有生之年見到"尾完"甚至"尾角"崩潰

US will not be happy

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2023-3-31 08:23 發表

香港政府好似冇動作,人哋全部都走佬,香港政府仲咁淡定。好似仲增持美債,大陸賣美債,香港買美債,吹漲!
除非港幣與美元脫鈎
否則持有適量美元/美債是必要的

最多檢討持有美元資產嘅數量

佢老尾次次加息收割全世界, 宜家有中俄帶頭去美元化, 點解唔跟住? 唔通一世做佢老尾奴隸咩

全球各國唯一生存之道,就係及早遠離美國遠離美元

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-31 04:17 發表

東盟國家財長和央行行長會議3月28日至31日在印尼舉行,印尼傳媒28日報道,東盟國家將討論的其中一個議題是透過本地貨幣交易(LCT)計劃減少依賴主

地球國家應立法禁用美9元

去美元化。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-3-31 07:28 發表

東盟好像更積極,想減少使用美元,歐元,英鎊,日元等貨幣。
因為有亞爺在rcep,東盟自然膽壯

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-3-31 07:44 發表

死得啦!香港都冇乜動作去美元!
香港最大價值,係金融獨立性同自由。

CIA will take action

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]