• 瀏覽: 9,546
  • 回覆: 52
+3
社交媒體上流傳影片,顯示於夜間時分,大群南亞裔男子聚集在深水埗鴨寮街街頭,期間以不同語言高聲爭執叫囂,間中又傳出「X你老

香港呢十幾年接左好多南亞人入境,我見有D中學已經有一部分南亞人組成。
教得好,佢地入到大學,服務香港都OK,最怕就變街頭勇士

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230329/bkn-20230329110349883-0329_00822_001.html

2019 26000
2023 16000
東升西降
警察使驚班南亞人,立即call PTU已經搞掂呢啲人。

此事起因,
聽說是因南亞人內部,回教奉獻金問題引起爭執.....
香港警察不宜,
過份強硬介入......

可以出速龍

鵪鶉怕講英文,束手無策

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2023-3-31 00:59 發表

社交媒體上流傳影片,顯示於夜間時分,大群南亞裔男子聚集在深水埗鴨寮街街頭,期間以不同語言高聲爭執叫囂,間中又傳出「X你老

香港呢十幾年接左好多南亞人入境,我見 ...
要多謝「泛民」
尤其係「南亞之父」蕉雄哥、「南亞之母」魚蛋麗  
香港人唔少俾南亞冰斬斷手筋腳筋什至連條命都無埋
拍拍羅友兩條人就攞住大舊錢退什移民去嘆世界留返啲蘇州屎俾香港人慢慢嘆

一睇標題就知係東方

南亞人已經成為左香港大患,連警察都唔驚無法無天

呢班友冇人性,遲早比佢地攪一穫大穫野,後果不堪設想

呢的問題, 今屆政府, 完全當睇唔到, 今屆政府, 最叻就係吃喝玩樂, 最中意就係搞埋的基佬欖球 , 十一月好似又話基佬運動會, 但係對於治安問題, 就愛理不理, 舉個例, 而家日日都你打我, 我打你, 斬人又有, 尋日一日三單, 外買仔打交, 地鐵女人打人, 政府都唔去加重刑罰, 一於睇唔到當無發生。

人地“手無寸鐵”,警察做到咩?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2023-3-31 00:59 發表

警方最終將一名男子帶上車輛,在場南亞漢隨即激動叫囂,之後慢慢四散回家睡覺,現場記者就要回報社繼續工作。

曾幾何時:
越南船民
省港旗兵
依家係南亞人
有排煩

引用:

同 19 年班黑衣暴徒嘅手法一樣
比起西方國家,香港警方真係好人道,好依法行政。   
啲南亞人咁唔滿意,咪返自己家鄉囉,何必要留係度。

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2023-3-31 06:59 發表

曾幾何時:
越南船民
省港旗兵
依家係南亞人
有排煩
我哋要多謝好多人㗎  
多謝英國政府
多謝泛民
多謝支持泛民班智將 

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2023-3-31 06:57 發表

人地“手無寸鐵”,警察做到咩?
咪就係囉,唔通學美國,開槍射殺佢哋???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]