• 瀏覽: 35,392
  • 回覆: 206
美國又跪

引用:
原帖由 清風水靜 於 2023-3-31 00:40 發表

連歐元都比不上..........別說傻話.........路還很長.....!!
事實現在已有20幾個國家已啟動本幣交易情序,而呢D國家大多數都係資源豐富嘅國家

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2023-3-30 20:45 發表

三個月前就係咁講,而家美國三間銀行話畀我哋聽,淨係買美債都可以輸到爆廠啊!
曱甴話冇問題就冇問題

大勢所趨

港幣都玩完

美國之所以可以打壓他人企業,因為利潤特別好,只係付出個人尊嚴,就可以繼續盈利。。。。呢D就係糖衣毒藥。
所以下一世紀所有貿易必須分割開,甚至連互聯網都要,只可以長桌貿易,即係你有幾多佢有幾多放响抬交易。

問下大家!
若果你係商人!
現在有人比美元同你買貨!
你收唔收先!
唔好講大話呀!
人在做!天在看!

巴西的貨幣名稱及面額變化較多,特別是由于近年來沉重的外債負擔及惡性通貨膨脹,其貨幣變動更為頻繁,是拉美國家貨幣貶值最大國家之一

等國際黃賭毒集團肯收人仔做結算!
先講脫美元化喇!
現在國際大毒梟都仍然用美元交收!
網絡賭場又係用美元結算!
洗米華賺完國內網上賭場的人仔!
咪又係兌換美元後!
𣾀到菲律賓以美元結算!
國際淫業集團全球都肯收美元作性交易!
在中國國內一樣肯收美金扑嘢!
你地識唔識到啲妓女唔收美金㗎?

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-3-30 20:33 發表

國際去美元化勢如破竹,各大央行密密出手拋售美債、增持黃金之餘,更直接選擇在雙邊貿易時實施本幣貿易支付機制。最新有美國以南

假新聞 假新聞😡😡😡😡😡

新 ...
解體了

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-3-30 20:34 發表

美元整體是向下
但地位暫時難被挑戰
講野牙? 俄富豪被人強搶 有板有眼 錢💰喔 D人會吾驚???

引用:
原帖由 _👻_ 於 2023-3-30 21:01 發表

中國夠膽俾人民幣自由出入境先再講同美元鬥
正一丼㡳蛙  同你討論都㗰鳩氣

引用:
原帖由 ironway 於 2023-3-31 01:05 發表

事實現在已有20幾個國家已啟動本幣交易情序,而呢D國家大多數都係資源豐富嘅國家
低調........不要害了自己害了人........默默前行就好..........!!
你看看歐元的生死經歷..........應該有點覺悟.........!!

引用:
原帖由 _👻_ 於 2023-3-30 21:01 發表

中國夠膽俾人民幣自由出入境先再講同美元鬥
關咩事呢?
去美元化意思係直接交割,唔洗換作用美金做單位
等於你用港幣直接換人民幣,唔會用港幣先換美金再換人民幣
當中慳咗好多匯率差價,貿易成本效益高咗,而大量減低美元既使用量,亦可減少被制裁既風險

引用:
原帖由 wanwh 於 2023-3-30 23:48 發表

一向美元是武器, 升值, 眨值也可用來玩其他國家.
加上他的民主自由, 平民隨時集會, 示威也可以. 
新聞自由用來作假新聞, 搧動市民.
不干預滙價, 資金自由進出一個國家, 方便他打金融戰.
所以一個國家沒有這些自由, 美國會特別緊張, 要你跟他的一套
最重要既係美元無限印
美國20萬億gdp,耶倫重話債務上限話要增加到51萬億
即係永遠還唔完

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]