• 瀏覽: 58,754
  • 回覆: 409
  • 追帖: 1
+13
 警察殺人唔洗坐監,毒舌大狀

大家唔相信法醫嘅報告呢?
大家對法律認知多些就唔會唔解
諗埋一邊

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-30 19:42 發表

退休警員及其妻子前年11月,在屯門港鐵兆康站公共運輸交匯處外,疑因泊位問題與55歲客貨車司機爭執並涉曾有肢體接觸。客貨車司機其後昏迷倒地,送

...
身體本身有暗病引致死亡,唔判謀殺都好正常!
食客以舔過的私匙舀公用糖與同桌打鬥亡 陪審團一致裁定「死於自然」......【本報訊】地鐵維修員在茶餐廳為奶茶加糖時,以舔過的私匙舀公用糖而與同桌食客爭執打鬥,受傷留院後不治。死因庭踏入第四天聆訊,死因裁判官黃偉權今(19日)引導陪審團裁決,他表示陪審團可考慮5個選項,包括死者是「不合法地被殺」、「合法地被殺」、「意外致死」、「死於自然」或「存疑裁決」。陪審團退庭商議約一個半小時後,一致裁定死者「死於自然」,即認為死者因血壓上升或疾病誘發動脈瘤破裂致死。

https://m.mingpao.com/ins/港聞/art ... 同桌打鬥亡-陪審團一致裁定「死於自然」

不公平,公安大曬

2017年退休,當年52年歲, 為何咁早退休,是否對港府不滿?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-30 21:50 發表

法律
特事特辦,平民死了,就像蟻一樣,沒有價值.有了國安法,天下太平

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 30-3-2023 21:55 發表

法醫定論死於急性心臟病,咁梗係告唔入誤殺!所以判襲擊罪!好合理!
爭執導至心臟病發.
冇爭報就不會突然發作至死.

冇因何來會有果 必定會有天收

上訴啦,你條冚家鏟

阿蛇點樣坐監唔使你教

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-30 19:42 發表

退休警員及其妻子前年11月,在屯門港鐵兆康站公共運輸交匯處外,疑因泊位問題與55歲客貨車司機爭執並涉曾有肢體接觸。客貨車司機其後昏迷倒地,送

...
幾時刀話淆底可保平安,淆底~唔爭執就唔駛死 
[淆底可保平安] 墨西哥17歲網紅嘲諷大毒梟身中18槍離奇死亡.

應該要上訴喇,冇理由唔係社會服務令。

踎監係咪會冇左長俸?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2023-3-30 22:55 發表

踎監係咪會冇左長俸?
要犯好嚴重案件先有機會冇左長俸

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-3-30 22:08 發表

如果是心臟病發
又無理由告誤殺
對被告也要公道....
呢個世界邊有公道可言!樓上有啲人.........見個被告係警察已經覺得應該判佢死刑!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]