• 瀏覽: 7,912
  • 回覆: 40
+5
勞工處今日(30日)舉行「開拓新機遇」招聘會暨「大灣區青年就業計劃」招聘博覽,約63間公司提供超過3000個職位空缺,涵蓋銀行、地產、科技和飲食

英國畢業返大灣區就業,面對現實係好事  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/882978/大灣區招聘-400職位-1-8萬起跳-英國畢業生感興趣-多一個機會

起薪有$1.8萬算唔錯,最重要睇前景。

眼光放遠, 吸取經驗。 

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-3-30 19:10 發表

起薪只有$1.8萬,都唔夠買美積電出品既 i瘋

後生仔梗係要出外見識一下。

「聘請合資格的畢業生,2021年至今年獲頒學士或以上學位嘅香港居民可申請有關空缺」
明dq 戴住面具畢業嘅大學牲暴徒

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-3-31 13:57 發表

後生仔梗係要出外見識一下。
後生仔一到大彎區,遍地黃金,會同民主自由割席

第時BNO黃絲D仔女英國大學畢業
即刻湧去大灣區搵食

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-30 19:02 發表

勞工處今日(30日)舉行「開拓新機遇」招聘會暨「大灣區青年就業計劃」招聘博覽,約63間公司提供超過3000個職位空缺,涵蓋銀行、地產、科技和飲食

因為有政府補貼先有1.8萬,過兩年到限期又冇延長呢班人人工就貴,企業未必繼續請

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-3-30 19:10 發表

x2

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-31 19:50 發表

後生仔一到大彎區,遍地黃金,會同民主自由割席
搵唔到錢,遲早都要乞米。

引用:
原帖由 kchaha 於 2023-3-31 20:06 發表

因為有政府補貼先有1.8萬,過兩年到限期又冇延長呢班人人工就貴,企業未必繼續請
即係用香港納稅人嘅錢補貼深圳河以北嘅公司,我國又贏

唔是講英文同取悅鬼佬d工,我地真香港人同1450是唔會做

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-4-1 09:18 發表

搵唔到錢,遲早都要乞米。
民主餓死人

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]