• 瀏覽: 32,697
  • 回覆: 127
+3
引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2023-3-30 10:49 發表

來個EMP,
電子產品瓜哂,
電都停埋。

對上一次係1989年滿地可,
Deep fried了供電系統。
當年Montreal遇襲, 後果如何??

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2023-3-30 11:20 發表

立即啟動流浪地球計畫!
流去月球??

太陽粒子可以穿透人體深入地底,如果人會死一早死哂啦。

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2023-3-30 11:58 發表

咁又點,聽日咪又係要返工
地球毀滅左就吾使返工了。

來自美國的威脅更大,美國吹出來的有更大殺傷力

引用:
原帖由 Henry1268 於 2023-3-30 11:19 發表

時速290公里好慢喎,火箭都快過佢好多十倍。
咪係囉!邊有咁慢吖其實係咪秒速嚟若果真係時速禾死十次都未到地球

有冇風假?

美國有𠃊公信力咩,會不會話中國射穿太陽害地球呀!

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2023-3-30 12:50 發表

可能又係下一個恐襲,
攻擊電網,
詐諦銀行唔見哂D數據,
查實搶錢。
你意思係未即係又係美國搞屎棍搞穿個太陽之後又賴中國做

一定係china china china

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2023-3-30 13:25 發表

威脅地球
尾國佬又想乘機撳低個市啫...
或者嗰日扮太陽風暴有干擾磁場,搞大停電唔知想做D乜呀~
會唔會股市-日升10萬點

最好就世界末日
係全世界大家一齊死喎 
唔係要搵地方避難嗰隻 有D死唔去
大家全部重頭黎過

洗撚研究咩,耶撚話上帝會處理

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2023-3-30 09:45 發表

美國太空總署(NASA)的太陽動力學天文台繼上周發現太陽表面有一個大窿後,又再發現第二個穿洞,面積是地球的20倍,釋放約時速290公里太陽風吹向地球,並將於周五影響地球。科學家正密切監察太陽風會否干擾地球磁場、衛星和科技設施。

太陽表面第一個穿洞於上周四發現,是地球的30倍大,釋放的太陽風觸發震撼的北極光,遠至南

...
什麼是太陽風?
會係幾號風球?
無空氣的空間都會有風?
可能係如來神掌第九式?
隔空打力之類?

如果要搞機器故障、電子產品系統失靈,莫講10萬點,無上限都仲得,只係咁搞係毫無意義。
交易系統出現大問題,輕側停止交易,重側時故期間所有交易作廢,回溯至出事前一個交易時段,通常出事後個市只會跌不會升。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]