• 瀏覽: 65,792
  • 回覆: 561
  • 追帖: 1
+7
家長們鬥威的好機會。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-3-30 09:58 發表

公道講,出面旅行社去北極賣緊幾錢先?
如果同出面旅行社差不多,甚至平過,我覺得無問題喎
個問題係有冇咁既需要呀

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-30 10:03 發表

帶學生呢啲屬工幹真係會學校俾架
係喎,工幹,如果唔係學校俾,應該無老師會自費去

呢類昂貴考察應該等學生自己搵到錢先去做!
呢d只係虛榮同虛偽嘅活動!  
d學生去到北極都可能只玩住部手機!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-3-30 10:08 發表

係喎,工幹,如果唔係學校俾,應該無老師會自費去
學校為充闊, 老師為自己

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2023-3-30 09:15 發表

戇鳩 18萬團費, 有命去冇命返
唔係北極, 係挪威.
凍係凍D, 但始終係北歐城市黎. 點會死.
係使費貴D. 

去北極圈考察, 小學生就真係太奢華

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2023-3-30 10:11 發表

唔係北極, 係挪威.
凍係凍D, 但始終係北歐城市黎. 點會死.
係使費貴D. 

去北極圈考察, 小學生就真係太奢華
呢d所謂豪華考察擺明為虛榮 
去非洲幫要窮人起屋仲有意義得多啦

富貴學校,下年可以坐X-space 去月球考察

可能去完北極考察後個個都變專家🤭

🥳教師可以免費去北極。。。爽yy

自由報名,但又真係唔少人參加,依d團唔係你想報就有

引用:
原帖由 ccbboc 於 2023-3-30 09:03 發表

培正小學近日向家長發通告,邀請報名參加考察團,不過地點並非大灣區或英、美、澳、加等「常見」地區,而是前往北極,到挪威在北極範圍的斯瓦爾巴群島(Svalbard)考察。

相關通告在網上熱傳,按資料顯示,考察團出發日期為7月21日至8月1日,共12日11夜。家長每人團費15萬元、學生每人12萬元,即一名家長及一名學童

中學還說得過, 小學生?????

搶有錢人

引用:
原帖由 401 於 2023-3-30 10:18 發表

中學還說得過, 小學生?????
教師自己都未識

解釋左點解啲人唔想生仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]