• 瀏覽: 26,484
  • 回覆: 98
是否間接承認軍備競賽幹不過中國?
想中國停一停中場休息等美國回氣嗎?

引用:
原帖由 ironway 於 2023-3-31 20:48 發表

咁又係!
不過福特汽車叫寧德時代去美國開廠姐,但大陸已經叫停
然後特斯拉4月要見李強又係要寧德時代去美國開廠姐
唔知點解寧德時代電池技術美國人咁想要姐
唔駛花錢做研究, 俾錢去吸引進口有技術, 但佢算漏無鋰礦代理權, 有技術但無鋰都係俾人握住條喉, 應該不會批准電池技術轉移.

要改善中美關係,中國只需幾何級制造核武器同拋售哂所有美國國債就可以喇 !

老美係最欺善怕惡嘅垃圾級國家 !

美國政客要看看精神科,愈來愈白痴﹗

引用:
原帖由 motivate 於 2023-3-29 21:06 發表

美國防部長:要改善中美關係,中國必須停止研發武器停止與俄合作。還說這是為了世界和平,因為世界和平正在受到中國的“威脅”,要想改善與美國的關係,就必須做到,否則美國將會繼續在科技、經濟、軍事等領域打壓中國。
這是二話不說就想要中國自廢武功,按照美國的規矩來做事,還當成改善兩國關係的籌碼了。我想拜登都不敢這么說吧,一個國防部長說這么露骨的話,這是多么害怕中國崛起啊。
真的是賊喊捉賊,真正威脅世界和 ...
由中國能製造原子彈,氫彈後,中國軍事方便已經完全獨立。

醜國真好!
白痴都可以做到貿易代表
做到國防部長
甚至做到總統

偌大一個醜國政府由上到下都係一班白痴把持
真係氣數已盡,敗象紛呈

我唔夠你打、你自廢武功啦!

引用:
原帖由 彩雲閒 於 2023-3-30 11:21 發表

仲有嗰美國海軍部長,話中國用奴工起軍艦:「他們是共產國家,不需遵守什麼規則。中國用奴工造船,雖然這從不是我們做事的方式,但這就是我們的對手」,一樣咁白痴!
西人好奇,就係去到邊,都會懷疑其他人做野係奴工。或者奴隸。

包括,佢地睇埃及金字塔,一開始考古,一口就咬死,係強逼奴隸去起。
結果,後來考古證據出來。係技術工人起。人工高,仲要選拔。唔係你話想就可以。

今日又講大陸。我就覺得,點解只有西人去到邊都會提到奴隸

引用:
原帖由 心很想 於 2023-4-2 22:22 發表

唔駛花錢做研究, 俾錢去吸引進口有技術, 但佢算漏無鋰礦代理權, 有技術但無鋰都係俾人握住條喉, 應該不會批准電池技術轉移.
你搞錯咗
美國吾想要寧德
只係寧德死都要去美國
寧德嘅技術吾夠環保

引用:
原帖由 edw42454849 於 2023-4-2 23:23 發表

要改善中美關係,中國只需幾何級制造核武器同拋售哂所有美國國債就可以喇 !

老美係最欺善怕惡嘅垃圾級國家 !
中國得幾8,000億美債
美債每日turnover 6,000幾億,
中國咁小錢,有咩影響力?

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2023-4-3 19:34 發表

由中國能製造原子彈,氫彈後,中國軍事方便已經完全獨立。
獨立同有能力係兩樣野

引用:
原帖由 生果金1 於 2023-4-4 00:32 發表

醜國真好!
白痴都可以做到貿易代表
做到國防部長
甚至做到總統

偌大一個醜國政府由上到下都係一班白痴把持
真係氣數已盡,敗象紛呈
美國係民選
吾係委任制喎

引用: