• 瀏覽: 4,754
  • 回覆: 16
美媒3月29日刊登他們訪問烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)的內容。澤連斯基受訪時邀請中國國家主席習近平訪問烏克蘭。澤連斯基說:「我們準備好在這裏(烏克蘭)與他(習近平) 見面。」

他表示,俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)是「訊息上被孤立的人」,在過去一年的戰爭中失去一切。

澤連斯基稱,普京沒盟友,明顯地,即使是中國也不再願意支持俄羅斯。

Advertising

Advertising

他提出,普京在習近平結束訪俄後不久、3月25日宣布在白羅斯(Belarus)部署戰略核武,這是旨在轉移外界注意力,讓外界不留意中國領導人訪俄之旅並不順利的事實。

原文網址: 澤連斯基邀請習近平訪烏克蘭 | 香港01 https://www.hk01.com/article/882 ... utm_medium=referral

司機學咗老尾係度吹風,有誠意你嚟中國啦

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/882 ... utm_medium=referral

咁 L 求其邀請

平爺上星期才剛去見完普京,司機講咩中國不再願意支持俄羅斯?
明顯係俄羅斯在會面提過在白俄設核彈,中國不反對,會面之後咪公開囉。
司基唔係唔知雙方簽署聯合聲明?還是思覺失調呢?

司機仲要平爺去烏克蘭見佢?唔怕俾司機脅持嗎?
中國一年都無理過司機就知司機在中國眼中0份量啦,被中國孤立既係司機而非普京囉。

--
雙方簽署聯合聲明,當中提到加強戰略關係,亦有八大合作,分別係貿易、能源、金融等等。
聯合聲明提到,會深化新時代全面戰略協作夥伴關係,保持密切外交協調,反對外部勢力干涉內政,提升務實合作水平,造福兩國人民。
聲明又提到以和談解決烏克蘭危機,俄方重申會盡快重啟和談,中方對此表示讚賞。

澤連狗都唔L知醜.

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-29 17:35 發表

平爺上星期才剛去見完普京,司機講咩中國不再願意支持俄羅斯?
明顯係俄羅斯在會面提過在白俄設核彈,中國不反對,會面之後咪公開囉。
司基唔係唔知雙方簽署聯合聲明?還是思覺失調呢?

司機仲要平爺去烏克蘭見佢?唔怕俾司機脅持嗎?
中國一年都無理過司機就知司機在中國眼中0份量啦,被中國孤立既係司機而非普京囉。

--
雙方簽署聯合 ...
白俄羅斯主要針對是波蘭......現在俄羅斯說明年內在白俄設核彈......波蘭即時靜好多......!!
早前又供應飛機.......又供應戰車及坦克等等.......現在就靜靜地聲都無.....!!

自己比人打到慌仲叫人去你到, 有事邊個負責先?

主席自有部署
R爛塊面求見也無用

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 29-3-2023 15:30 發表

咁 L 求其邀請
網上吹風就當邀請

梗係叫佢去北京見習大啦。。。😊

國際戲子講大話好似食生菜,cheap到呢。

儍的嘛⋯沒戲了 

習大大話我連你老世都唔見, 點會得閒見你呀. 咪ON9啦.

司機有冇誠意都唔會理佢。
揾番你老美大佬。

引用:
原帖由 空空奇談 於 2023-4-6 11:27 發表

國際戲子講大話好似食生菜,cheap到呢。
C機講其他真5真就吾G,但睇最近情況,俄佬真係冇乜進展,似兵皮力弱,習大大亦吾多實則支持佢,一切口惠實不惠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]