• 瀏覽: 35,866
  • 回覆: 265
  • 追帖: 3
+23
【Now新聞台】美國國務卿布林肯表示在解決烏克蘭危機時,要謹慎看待貌似出於良好意圖、但對俄羅斯有利的建議。

有道理, 根據老俄侵烏的過往紀錄, 老俄絕對信唔過, 開始侵烏時詐騙國際只是軍演, 之後卻大舉入侵老烏想一舉攻陷基輔奪取政權企圖侵吞整個烏克蘭, 只是低估咗老烏的實力才退守烏東和克里米亞, 老烏應該乘勝追擊將老俄打敗及要老俄簽投降書鐵定俄軍全退出老烏, 並且俄軍不許再踏足俄烏邊界1000公里範圍之內, 這才是真正的和平。

新聞來源連結:

http://news.now.com/home/international/player?newsId=512331

講得無錯,
手足都有睇新聞,俄軍糧食不足,用個鏟打扙,普京患癌症。
所以不用理停火呼籲,一於反攻莫斯科。😘

笑死我,烏軍大反攻早就失敗啦,而且現在節節敗退,還不認清現實認為老烏能打勝仗?
實際上老美唔肯開戰,烏克蘭無得打。

仲有,講咩邊界1000公里。
莫斯科到基輔才759.3公里,即是要俄國連首都都不駐軍?

是否對俄羅斯有利我唔敢講,但停火就一定對世界有利

引用:
原帖由 徐庶 於 2023-3-29 12:36 發表

講得無錯,
手足都有睇新聞,俄軍糧食不足,用個鏟打扙,普京患癌症。
所以不用理停火協議,一於反攻莫斯科。😘
普京患癌症? 唔係話普京已死而家嗰個係替身咩

老尾話總之停火就唔啱
爛鐵無哂出路點割韮菜

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-3-29 12:47 發表

是否對俄羅斯有利我唔敢講,但停火就一定對世界有利
反過來講..戰爭對美國有利..但損害全世界...

引用:
原帖由 hkjacky 於 2023-3-29 12:49 發表

普京患癌症? 唔係話普京已死而家嗰個係替身咩
唔好意思, 未更新,修正返。普京三年前患癌。依家個一位係替身。
連金仔都係。

所以手足信心十足,俄國會解體,北韓政權危危符。

附件

Screenshot_20230329_125137.jpg(179.12 KB)

Screenshot_20230329_125410_com.android.chrome.jpg(302.81 KB)

不如甘講啦, 將個戰場搬去美國, 甘肯定對俄烏同全地球都一定有利,更全球人類支持打足100年, 甘咪美俄烏可以三贏羅

再次證明停火危害老美利益

引用:
原帖由 Lotus6268 於 2023-3-29 12:32 發表

【Now新聞台】美國國務卿布林肯表示在解決烏克蘭危機時,要謹慎看待貌似出於良好意圖、但對俄羅斯有利的建議。

有道理, 根據老俄侵烏的過往紀錄, 老俄絕對信唔過, 開始侵烏時詐騙國際只是軍演, 之後卻大舉入侵老烏想一舉攻陷基 ...
好心美國就唔好得把死人口又唔出手啦 

快快手同俄佬打番場

開戰初期俄羅斯就因為應西方呼籲停火,結果給烏克蘭有時間大量接收西方軍火兼部署,直到克里米亞大橋被炸之後基輔先重新被戰火淹沒...

布林肯食屎啦

咁咪繼續打囉,遲早梗有一方會戰敗或者退兵

點解講野咁廢都做到國務卿,係咪而家真係無人到咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]