• 瀏覽: 35,931
  • 回覆: 265
  • 追帖: 3
+23
即係唔停火對美國有利係唔係
樓主?

引用:
原帖由 豆芽生 於 2023-3-29 13:25 發表

佢老尾話最好打打打打打死佢烏克蘭人死姐咩
代理人戰爭,老尾話關人 L 事

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-3-29 13:18 發表

呢d“新聞”真係睇壞腦
手足話睇開英美台新聞😊,唔洗被中共洗腦。做一個有思想既人。
中共新聞no way.👍

若不停火,俄羅斯就不能鞏固/擴大戰果?
把俄全面撤出烏作為停火的前提條件是一廂情願,那對俄來說是投降而不是停火。

美國佬只會到處搞事拱火,
唔會講和平!
但係當中國企出嚟力勸俄烏和燙談
全世界都拍手支持之時
美國佬淨係識將和談抹黑!
以全世界影響力來説,
呢一點再次輸曬俾中國了!
話時話,俄烏兩邊都想和談停火,
更加唔想俾美國參與和談,
因爲俄烏戰爭最大得益者係美國,
唔拖垮俄羅斯同歐盟,
美國根本唔想佢停!
賣武器賣天然氣賺到笑!

美國真係陰毒到叫其他國家人死自己就發死人財天呀天為世界和平滅左美國吧

唔停火一定對美國有利

引用:
原帖由 lawumi 於 2023-3-29 13:18 發表

其實手足睇緊嗰啲新聞又斷糧,又病,又節節敗退,所以俄羅斯仲停咩火,俄羅斯應該一早冇咗啦
手足話依個係拜登政府既計謀黎。專登叫烏克蘭留手。
等中共痴埋俄佬到,一提供軍火比俄佬。
美國就有借口出兵,一次過收晒d 極權國家皮。
😁😁😁中俄朝拜拜。
到時手足可以建立香港國,與美國同盟。😍

停火呼籲之所以對老尾不利,只因為老尾要維護軍火商的利益

引用:
原帖由 Lotus6268 於 2023-3-29 12:32 發表

【Now新聞台】美國國務卿布林肯表示在解決烏克蘭危機時,要謹慎看待貌似出於良好意圖、但對俄羅斯有利的建議。

有道理, 根據老俄侵烏的過往紀錄, 老俄絕對信唔過, 開始侵烏時詐騙國際只是軍演, 之後卻大舉入侵老烏想一舉攻陷基 ...
文宣廢話,美根本吾想和平,停火點賣軍火?所有停火建議都會被抹黑!

引用:
原帖由 Lotus6268 於 2023-3-29 12:32 發表

【Now新聞台】美國國務卿布林肯表示在解決烏克蘭危機時,要謹慎看待貌似出於良好意圖、但對俄羅斯有利的建議。

有道理, 根據老俄侵烏的過往紀錄, 老俄絕對信唔過, 開始侵烏時詐騙國際只是軍演, 之後卻大舉入侵老烏想一舉攻陷基 ...
同意, 老俄唔肯撤軍仍在烏東和克里米亞死撐磨爛蓆, 看來正在暗中招兵買馬企圖反攻, 現時烏軍形勢大好, 若雙方同意停火, 老俄就可換取時間重整旗鼓反攻老烏。👍

照佢咁講,即係繼續打到烏克蘭有利
點解打咁耐都未打贏

引用:
原帖由 阿聞 於 2023-3-29 13:23 發表

一早話左老美想場仗有咁耐拖咁耐,因為可以:
1)拖死俄佬。
2)拖死歐洲佬。
3)美國軍火商,油商賺大錢。
可謂一箭三鵰!
至於烏克蘭死幾多人,打完比開戰前細幾多,窮幾多,呢D老美唔會理。
尾國: 符合尾國利益

引用:

停火都唔得,乜X嘢邏輯?

引用:
原帖由 阿聞 於 2023-3-29 13:23 發表

一早話左老美想場仗有咁耐拖咁耐,因為可以:
1)拖死俄佬。
2)拖死歐洲佬。
3)美國軍火商,油商賺大錢。
可謂一箭三鵰!
至於烏克蘭死幾多人,打完比開戰前細幾多,窮幾多,呢D老美唔會理。
係架,到最後佢仲可以汁雞添

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]