• 瀏覽: 35,863
  • 回覆: 265
  • 追帖: 3
+23
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2023-4-2 11:53 發表

仲話唔係做漢奸走狗,連咁嘅大話都講得出嚟。
你話嗰啲極權國家領導人會咁打?你呢啲咪老作出嚟囉,美國唔敢打同啲極權國家打唔打咪又係一樣?係知道打唔過囉。成日幻想啲極權國家領導人就為咗千秋萬世就會同人開戰?你老作就係。
不過你為咗幫老美洗白,今次就揭露咗美國嘅奸險狡詐。老美又係真係只會打代理人戰爭同欺凌啲弱國呀,因為佢係唔敢打強國囉。你講嗰啲民主國家出兵無理據啲國民就會反對,咁出兵阿富汗、伊拉 ...
好心星期日開工就吾好打咁大段野啦,吞下pop 上線吾會嘈
我而家去洒店tea 嘆下先

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2023-3-29 23:43 發表

其實你知唔知普京已經係俄羅斯中最手軟嗰個啦,唔係普京仲喺度,現在烏克蘭已經俾俄羅斯炸到不似人形,基輔應該都鏟平埋啦。俄羅斯啲官員比普京更加好勇鬥狠,呢班人真係會出動戰術核武呀,儍瓜。
咁國際就要趁機設法剷除佢為民除害, 邪不能勝正嗎!閣下全無正義感向惡勢力跪低實在令人鄙視。

引用:
原帖由 ufo2018 於 2023-4-1 08:48 發表

因為林肯話和平不符合美國不利,所以
勿歪曲事實, 布林肯嘅意思係中國只叫俄烏停戰, 無叫俄軍全部撤出老烏, 只會給俄軍重整旗鼓再侵略老烏, 對老美解決俄烏戰爭不利

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-4-1 02:29 發表

其實早幾日因為有點意外, "烏國"的真目面又再出現, 如果相信"烏國"會止戰, 可能有點不肯接受現實. 可能話係後知後覺, 但是當有少少空間都要反攻, 而唔係補鑊, 又怎會真心想止戰?
你要搞清楚, 是老俄入侵老烏, 若老俄不撤軍怎能真正和平, 老烏是被入侵國絕對有權反攻趕走老俄

你如果怕我回你呢,就唔好引用我嘅帖,又要引用我嘅帖,但用完後又拉黑我等我無法回覆,你知道自己講嘅嘢係幾咁無料到就咪講啦,好醜怪囉。

大家睇下下面呢條友有幾無恥,又要引用我嘅帖,但又怕我駁斥佢,竟然拉黑我以為咁就可以令我答唔返佢喎,真係低能。

附件

HKPNG.JPG(65.48 KB)

HKPNG2.JPG(37.36 KB)

不過條友又係要咁做嘅,因為佢自己咪係最無正義感,向老美呢個惡勢力低頭嘅人囉,仲要係要舔美舔到出晒汗。
邪不能勝正?美國呢個全球最大嘅奸邪妖獸都仲喺度,咁幾時消滅美國先呢!

引用:
原帖由 遊鯤 於 2023-3-29 13:33 發表

若不停火,俄羅斯就不能鞏固/擴大戰果?
把俄全面撤出烏作為停火的前提條件是一廂情願,那對俄來說是投降而不是停火。
老俄唔自動撤軍, 的確要被打到投降才能和平

老俄自動由老烏全面撤軍就和平啦!

引用:
原帖由 工廠男 於 2023-4-2 12:19 發表

問題黎啦。
點解唔可以對俄羅斯有利?
老俄取了人野就要還, 無資格談有無利

傾都未傾
第一步都未有
就話會不利
甘低智
唔徑中國唔睬佢

引用:
原帖由 9big 於 2023-3-29 14:10 發表

呆灣新聞  
有乜問題?手足經常睇😀手足話台灣有新聞自由,睇多d 台灣新聞,唔會被洗腦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]