• 瀏覽: 44,151
  • 回覆: 320
+5
引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2023-3-28 14:21 發表

今晨九巴車廂上演一幕MMA暴力場面,影片上載社交平台後,惹來大批網民熱議。上載者稱有關影片是69M路線九巴車廂,一名大叔疑因講電話聲浪太大,引來同車乘客不滿,一名短褲大隻男出口阻上不果,更出手㩒低大叔在座位上,狂毆大叔多拳,大叔根本無力還擊,其間晦氣喝道「打啦,打死我啦!」大隻男最後將大叔拉出車廂,雙雙倒在街頭,只見大叔躺臥地上動彈不得,大隻男孭着背囊揚長而去。

今晨九巴車廂上演一幕MMA暴力 ...
報兩次案? 第一次是和女的吵架, 之後才被猛男狅歐, 咁究竟之前吵的什麼?

引用:
原帖由 garykyl 於 2023-3-28 14:38 發表

原來肥男替個女人出頭.
打同女人嘈交老野.
為女死,為女亡.
原來係騎士精神

比人打重有氣狂講 
打佢單田

睇吓下次仲敢唔敢大大聲騷擾人!

睇下下次夠吾夠膽再大大聲,再來再打!我係講亞叔打電話,吾係叫個大隻短褲佬

以前警察唔會理, 兩個跌親姐

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2023-3-28 14:21 發表

今晨九巴車廂上演一幕MMA暴力場面,影片上載社交平台後,惹來大批網民熱議。上載者稱有關影片是69M路線九巴車廂,一名大叔疑因講電話聲浪太大,引來同車乘客不滿,一名短褲大隻男出口阻上不果,更出手㩒低大叔在座位上,狂毆大叔多拳,大叔根本無力還擊,其間晦氣喝道「打啦,打死我啦!」大隻男最後將大叔拉出車廂,雙雙倒在街頭,只見大叔躺臥地上動彈不得,大隻男孭着背囊揚長而去。

好多大叔,大嬸,大媽,係巴士上講電話驚死對方聽唔到,
一味死大聲,仲要提高聲調三度。又大聲又刺耳,
有一次我撘 35a 由尖咀上車,在下層見到一位大嬸在講電話,
用佢的鄉下話講,又大聲又刺耳,講足全程到石梨巴士總站。
真難得呢類人士咁好中氣。

引用:

其實啲人唔鍾意大聲咪自己買私家車羅。
公巴要有生氣,不是死氣

有時去返call機年代可能仲好,過斑馬線又係,d人都痴X線,一路睇片一路過馬路,完全不知安全為何物

黃人口中嘅違法達義

引用:
原帖由 tommwins 於 2023-3-28 14:40 發表

打得好
最憎d人巴士講野咁能大聲
仲有睇片開到好大聲

引用:
原帖由 十月土山 於 2023-3-28 15:24 發表

其實啲人唔鍾意大聲咪自己買私家車羅。
公巴要有生氣,不是死氣
what are you talking about?

好On9

其實而家好多人都欠炳, 亂過馬路害司機, 亂泊車停車, 亂踐26同單車上行人路........ 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]