• 瀏覽: 48,945
  • 回覆: 463
  • 追帖: 1
+4
法國和歐盟委員會日前均證實法國總統馬克龍(Emmanuel Macron)和歐盟委員會主席馮德萊恩(Ursula von der Leyen)將在於4月4日聯合訪問中國。此外

哈哈😄全世界排住隊嚟見習大大, 不可逆轉的時代巨輪,祖國加油💪

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/882 ... utm_medium=referral

實際野又唔見佢做得出.

不請自來

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-28 12:52 發表

不請自來
中國廣交朋友,除左老尾無任歡迎

唔想和咪繼續打囉!冇問題!
今日烏黑爛,明曰呆灣儍仔!

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 12:56 發表

天下圍中

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 12:56 發表

大陰國三哥都不會歡迎

邊個嚟都好, 馮婆最好咪過嚟

引用:
原帖由 longgun67 於 2023-3-28 13:12 發表

大陰國三哥都不會歡迎
與老尾盟友聯宜下也不是壞事

唔係一黎就同陌生人做朋友既,首先要交往,認識對方為人,之後互相信任,交心,慢慢先做度朋友的,但交惡可以好快,中國同歐洲往事有好有唔好,中國都唔係話要即刻同歐洲做度朋友,交往是必須的,好過老美被拒於門外,拒絕交往,這情況讓人擔憂~~~

專登係兒童節訪問
居心可測

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 12:48 發表

法國和歐盟委員會日前均證實法國總統馬克龍(Emmanuel Macron)和歐盟委員會主席馮德萊恩(Ursula von der Leyen)將在於4月4日聯合訪問中國。此外

哈哈😄全世界排住隊嚟見習大大, 不可逆轉的時代巨輪,祖國加油💪

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/882053?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
而家人哋隨時係先禮後兵,
因為今次唔畀個深刻教訓畀俄羅斯,咁俄羅斯打完烏克蘭後,
下個就會打歐盟國家。

所以如果中共肯企埋歐盟身邊,加入制裁俄羅斯,
咁就上上大吉,
否則…….難保歐盟就會連大陸都制裁埋。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-3-28 13:34 發表

而家人哋隨時係先禮後兵,
因為今次唔畀個深刻教訓畀俄羅斯,咁俄羅斯打完烏克蘭後,
下個就會打歐盟國家。

所以如果中共肯企埋歐盟身邊,加入制裁俄羅斯,
咁就上上大吉,
否則…….難保歐盟就會連大陸都制裁埋。
制裁大陸跟本冇可能,日用品大部分來自平靚正嘅中國,是不可取代,就算減少都令通脹急劇惡化

咁柒型就唔好過來跪啦. 

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 13:40 發表

制裁大陸跟本冇可能,日用品大部分來自平靚正嘅中國,是不可取代,就算減少都令通脹急劇惡化
一段時間內或者唔得,
但自疫情以來,大陸多次封關,
已經令不少企業實行「大陸加一,大陸加二」
封尋求新供應國。

如果今次大陸唔識趣,歐盟就可以制制大陸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]