• 瀏覽: 49,160
  • 回覆: 463
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-3-28 14:17 發表

政治上嘅朋友個個都只會講金,邊個得閒同你交心。
我借喻姐,講得太好太滿?

引用:
原帖由 一拳超人 於 2023-3-28 14:14 發表

制裁人之前,首先要秤吓自己有幾斤兩,否則丟臉只係自己
人哋係出錢果一個,要搵第二個買,
只係時間問題。

正如你日常生活,唔幫襯惠x百x,可以幫襯華潤。

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2023-3-28 14:03 發表

歐洲佬倒向阿爺,不會的,過去中華歷史,白人主義向上,政治體制自豪及優超性,猜測來訪華警告阿爺,﹒﹒﹒後果自負。 
歐盟得兩條路揀,1.餓死 2.跪低,冇第三個啦。

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 14:20 發表

我借喻姐,講得太好太滿?
你講嘅係人同人交住,唔係國同國之間。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-3-28 14:20 發表

人哋係出錢果一個,要搵第二個買,
只係時間問題。

正如你日常生活,唔幫襯惠x百x,可以幫襯華潤。
建立完善的原料供應鏈和生産鏈唔係咁容易

歐盟領導人訪華|寄望化解俄烏是幼稚 認為歐盟倒向中國是幻想?

d葡萄真係好很酸呀!
唔知 布林肯、耶倫 呢兩位高官幾時先有得訪華呢? 拜登又幾時先至可以同習大通話呢?
真係好想睇下特首普重任總統之後用24小時解決俄烏戰爭.......呢個好幼稚但又呃得到美國人的幻想呢!

垃圾記者,成編新聞都冇提幼稚,記者自己加上標題到,一個唔中立妓者,可否投訴

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-3-28 14:21 發表

你講嘅係人同人交住,唔係國同國之間。
咁唔通國與國之間就真的沒有純真友誼的?那老美和老英之間呢?

引用:
原帖由 freemind1 於 2023-3-28 14:23 發表

垃圾記者,成編新聞都冇提幼稚,記者自己加上標題到,一個唔中立妓者,可否投訴
👌識睇係正常人,唔識分辯多數是yc哈哈

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 14:24 發表

咁唔通國與國之間就真的沒有純真友誼的?那老美和老英之間呢?
你講嘅不是友誼,係老大和契細佬關系

來中國得,不過先要表示誠意!呢排洪都拉斯已經做咗啦,其他國家領導人明白冇?

美國奴才情何以堪

可憐耶倫連去中國幻想嘅機會都無

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 14:27 發表

你講嘅不是友誼,係老大和契細佬關系
係契既?唔係親兄弟嗎?老美人不是老英坐船過去紅蕃人那兒搶掠的老英人嗎?

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 13:27 發表

唔係一黎就同陌生人做朋友既,首先要交往,認識對方為人,之後互相信任,交心,慢慢先做度朋友的,但交惡可以好快,中國同歐洲往事有好有唔好,中國都唔係話要即刻同歐洲做度朋友,交往是必須的,好過老美被拒於門外,拒絕交往,這情況讓人擔憂~~~
咁多年仲唔認識歐洲人嘅為人? 你唔係當中國外交部流㗎嘛?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]