• 瀏覽: 49,062
  • 回覆: 463
  • 追帖: 1
+4
個筆者點解唔敢開自己名?自己講既野自己都唔相信

既然如此,就不要訪華。

而家唔係要歐盟傾向邊個,係要佢有自己既睇法

鬼佬靠得住, 豬乸都上樹!

引用:
原帖由 小魔怪 於 2023-3-28 13:50 發表

而家唔係要歐盟傾向邊個,係要佢有自己既睇法
冇錯,冇永遠的朋友,睇佢需要意識形態還是實際利益

歐洲佬倒向阿爺,不會的,過去中華歷史,白人主義向上,政治體制自豪及優超性,猜測來訪華警告阿爺,﹒﹒﹒後果自負。 

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2023-3-28 14:03 發表

歐洲佬倒向阿爺,不會的,過去中華歷史,白人主義向上,政治體制自豪及優超性,猜測來訪華警告阿爺,﹒﹒﹒後果自負。 
如果係咁就大家耗下去睇下點

Macaron可以,勾萌裡面仲有啲自我思想就得Macaron同德腫理,勾萌煮值就算把啦!

引用:
原帖由 下載孩 於 2023-3-28 12:48 發表

法國和歐盟委員會日前均證實法國總統馬克龍(Emmanuel Macron)和歐盟委員會主席馮德萊恩(Ursula von der Leyen)將在於4月4日聯合訪問中國。此外

哈哈😄全世界排住隊嚟見習大大, 不可逆轉的時代巨輪,祖國加油💪

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/882053?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
 化個屁,自己北約侵略,怪人地。
白痴

引用:

如果警告性的係普通場合就可以,見得面有一定程度合作性

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-3-28 13:34 發表

而家人哋隨時係先禮後兵,
因為今次唔畀個深刻教訓畀俄羅斯,咁俄羅斯打完烏克蘭後,
下個就會打歐盟國家。

所以如果中共肯企埋歐盟身邊,加入制裁俄羅斯,
咁就上上大吉,
否則…….難保歐盟就會連大陸都制裁埋。
制裁人之前,首先要秤吓自己有幾斤兩,否則丟臉只係自己

引用:

見面前一定商量好傾什么問題,沒建設性的中國一定唔采佢

引用:
原帖由 longgun67 於 2023-3-28 13:12 發表

大陰國三哥都不會歡迎
咖哩同北極熊朋友,北極熊同熊貓係朋友,只要北極熊肯做和事佬,熊貓都可以同咖哩做朋友。

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 13:27 發表

唔係一黎就同陌生人做朋友既,首先要交往,認識對方為人,之後互相信任,交心,慢慢先做度朋友的,但交惡可以好快,中國同歐洲往事有好有唔好,中國都唔係話要即刻同歐洲做度朋友,交往是必須的,好過老美被拒於門外,拒絕交往,這情況讓人擔憂~~~
政治上嘅朋友個個都只會講金,邊個得閒同你交心。

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 13:27 發表

唔係一黎就同陌生人做朋友既,首先要交往,認識對方為人,之後互相信任,交心,慢慢先做度朋友的,但交惡可以好快,中國同歐洲往事有好有唔好,中國都唔係話要即刻同歐洲做度朋友,交往是必須的,好過老美被拒於門外,拒絕交往,這情況讓人擔憂~~~
只有利益冇永遠嘅朋友

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]