• 瀏覽: 56,211
  • 回覆: 12
養不教父之過~~~~

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

只看事件議提及媒體報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
唔通個細路女有妄想?

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:35 發表

唔通你在現埸睇到?
咁點解要屈個男生先?動機?錢?

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:39 發表

所以就係要警方查囉。不要未審先判。
審麥判姐,我又唔係法官,我普通市民黎姐,發表意見都唔比?

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:47 發表

我幾時有講過唔比你講?你是否未審先判我?如果香港陪審團如你這樣,被告那裡得到公平審判?
搭錯線!!收線吧~~

引用:
原帖由 大大贏家 於 2023-3-28 10:50 發表

比,但晒時間,等個官判囉,有罪未有罪,冇罪未冇罪,有咩好討論
幫下香討增人氣姐,好似計人頭@_@

引用:
原帖由 乞衣曱甴 於 2023-3-28 11:32 發表

係香港搭地鐵都會隨時俾港女叫視姦公審啦,隻眼只能望天望地,有時唔係為錢,之前有單地盤佬係街都俾港女影相屈啦🤭🤭
你咁估都無錯,事實係點無人知,只有事主同果個男生先知~~校方唔知知唔知呢?有無隱瞞D咩咁?成單野最衰就係學校囉我覺得。

引用:
原帖由 43射1中巴黎西 於 2023-3-28 11:34 發表

條靚仔個老豆都話大家同學睇相時都有捉條靚妹隻手,即係一早已對人起痰,只不過細路電視影晤到案發個刻,不竟學校晤係每一角落都影到。
最衰係間學校,企圖隱瞞!隔左咁耐先被揭發,麥證據都無啦!!

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-3-28 12:48 發表

教得聽先得ga, 性格既野係先天影響大D
認同,家下D細路的確難教,打又打唔得,鬧又鬧唔聽,為人父母甚艱難,隨時比個仔怨番轉頭,話老豆你後生時又咪係唔生性,如果唔係我老豆就係李+X咁樣啦~~~如果係我,仲點反駁? 所以而家後生一輩直頭唔生~~

引用:
原帖由 bbqiller 於 2023-3-28 12:55 發表

咁你又話父之過?

你乜資料都無,就亂寫野,呢個真係你父之過啦!
我又唔係記者,亂UP又有咩影響,樓主出得PO就預左麥野人既留言都有架啦,網上既野係咁既貨仔架喎,唔通香討有高官上?唔可以亂UP?

引用:
原帖由 地獄灰手背 於 2023-3-28 13:04 發表

早熟,年紀小小就在互聯網學識好多事情,比父母更有見識,所以變得好難管教。
我見D六七歲既小朋友成日拎父母手機黎玩~~父母為左唔想佢地扭計,多數會妥協~~

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2023-3-28 13:43 發表

總之,網上言論都有法律責任,唔係一句亂up就脫身...
人哋記者、水軍背後有團隊支撐,
你話自己係普通市民,咁你諗吓自己背後有乜先啦…
唔好人講你又講,到出事嗰陣唔好問點解佢無事嘅...
咁又係,呢D都係積怨黎,要小心被人起底之後私了,多謝師兄提醒~~

引用:
原帖由 Vincenttwo21 於 2023-3-28 15:06 發表

講緊個女仔?
你當我麥都無講過啦~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]