• 瀏覽: 56,317
  • 回覆: 340
支持全港學校裝cctv
監察蹂獸學牲

典解要搞到上東窗西望才識處理?如果校長一早認真查辦,例如即刻趕佢出校。報警。就不會全香港都知。 
企圖強姦,是嚴重罪案。
小色狼,其父母有責任嚴加管教

個男童老豆咁有信心 , 一樣可上東張回應 .
所謂 , 真金不怕紅爐火 .

炒咗校長啦!

管理不善,校長應立即引咎辭職!

咁耐先告,懶定係慢,查一個星期,比多你啦

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-3-28 09:42 發表

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑非禮事件,13 歲女童去年 8 月疑被同級男同學非禮,惟校方指翻查閉路電視未有發現兩名學生在校園發生報稱情況,涉事男童父親堅稱兒子清白,事件引發羅生門。惟警方回覆指,周一(27日)收到律政司意見後,涉事13歲男童已被控兩項「普通襲擊」罪、一項「非禮」罪及一項「企圖非禮」罪,案件將於3月31日上午在屯門裁判法院提堂。

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑 ...
起訴咗唔代表告得入 ,之前可能要衡量告嘅CP值  ,依家大眾關注咪焗開庭,不過真係要講證據,唔好一個唔覺意證據薄弱疑點利益歸被告又要納稅人比堂費

引用:
原帖由 runforlife 於 2023/3/28 11:18 發表

個男童老豆咁有信心 , 一樣可上東張回應 .
所謂 , 真金不怕紅爐火 .
鼓勵小色狼出鏡。向東窗女主持說明。 
尤其東張啲女主持個個都導彈身材,訪問小色狼,絕配

唔曝光唔做嘢?

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

只看事件議提及媒體報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
港女好鍾意屈人強姦

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:34 發表

唔通個細路女有妄想?
個女仔有精神病

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

只看事件議提及媒體報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
而家好多女生都好中意屈男生的

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:38 發表

咁點解要屈個男生先?動機?錢?
點知佢哋係學校有咩牙齒印

學校協助男生逃脫失敗 

成件事,最大問題都係學校。它們只想隱瞞,沒有好好灌輸正確交朋友的觀念。
做朋友,唔係男,就係女。偏偏要搞大件事,講大話。染出個未來先識做野。
校長/副校長 - 請幫忙收皮啦。醜成咁,小心後尾個幾年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]