• 瀏覽: 56,347
  • 回覆: 340
引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:41 發表

審麥判姐,我又唔係法官,我普通市民黎姐,發表意見都唔比?
我幾時有講過唔比你講?你是否未審先判我?如果香港陪審團如你這樣,被告那裡得到公平審判?

差佬落charges 系嚟真

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:47 發表

我幾時有講過唔比你講?你是否未審先判我?如果香港陪審團如你這樣,被告那裡得到公平審判?
搭錯線!!收線吧~~

引用:
原帖由 chris88888hk 於 2023-3-28 10:42 發表

正式落案,証明警察已查清楚,唔查清楚可以隨便落案咩?
同意,而家報道警方落案起訴男童,非禮等4罪,即係經過呢幾個月佢哋調查過啦

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:41 發表

審麥判姐,我又唔係法官,我普通市民黎姐,發表意見都唔比?
比,但晒時間,等個官判囉,有罪未有罪,冇罪未冇罪,有咩好討論

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2023-3-28 10:22 發表

隔成半年先起訴,好彩有東張西望
調查搜證 都要時間架
唔係又話畀人濫捕濫告架啦

引用:
原帖由 大大贏家 於 2023-3-28 10:50 發表

比,但晒時間,等個官判囉,有罪未有罪,冇罪未冇罪,有咩好討論
幫下香討增人氣姐,好似計人頭@_@

全港學校加裝全面cctv將順利通過。

女權L又老屈?

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-3-28 09:42 發表

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑非禮事件,13 歲女童去年 8 月疑被同級男同學非禮,惟校方指翻查閉路電視未有發現兩名學生在校園發生報稱情況,涉事男童父親堅稱兒子清白,事件引發羅生門。惟警方回覆指,周一(27日)收到律政司意見後,涉事13歲男童已被控兩項「普通襲擊」罪、一項「非禮」罪及一項「企圖非禮」罪,案件將於3月31日上午在屯門裁判法院提堂。

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑 ...
警方起訴得証明校方講大話!

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2023-3-28 10:22 發表

隔成半年先起訴,好彩有東張西望
事一件不光彩的事,校長和副校長不識處理,拿著高薪糧!是否要換人?要經敎育署.

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

只看事件議提及媒體報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
學生年代正常D女好小老屈,反而大把仔借意有身體接觸

即是夠料告?

嫌疑男同學的父親去到學校就大力招呼,(稱)受害女同學的父母去到就粗暴趕走,校長何以白鴿眼大細瞧?

校方一味話睇帶,但正常人都知道鏡頭不會是全面覆蓋,睇校長室門口條帶當交代麽? 有沒有搵過其他學生協助調查都無提,其他學生不知已經報警,自然沒有主動舉報。 以至今所見來說,校長的處理手法好難不受人懷疑,有包庇乎?

學校協助男生??!!好大罪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]