• 瀏覽: 20,055
  • 回覆: 210
  • 追帖: 1
+8
燈爺同佢老婆次次都係果幾句
可唔可以真心做下嘢
唔好再 HEA 做呀?  
搞 TikTok 搞 3 日就搞個聽證會出嚟
搞禁槍搞咁耐都搞唔出乜嘢花樣  

美國田納西州首府納什維爾(Nashville)3月27日發生校園槍擊案,至少造成7人死亡,當中包括3名兒童。總統拜登(Joe Biden)其後發表回應,指槍支暴力正在撕裂美國的靈魂,並呼籲共和黨人採取行動,支持加強槍械管制。

拜登發表演說時表示,發生槍擊案不僅令人心碎,且是每個家庭最糟糕的噩夢,「我們必須採取更多行動來制止槍支暴力,它正在撕裂我們的社區,撕裂這個國家的靈魂。我們必須採取更多措施來保護我們的學校,這樣才不會令其變成監獄。」同時再次呼籲國會支持加強槍械管制。

拜登妻子吉爾(Jill Biden)亦表示:「我(對田納西校園槍擊案)真的無言以對。我們的下一代值得更好的未來。讓我們與納什維爾一起祈禱。」

原文網址: 美國田納西校園槍擊案致7死 拜登籲加強槍械管制 | 香港01 https://www.hk01.com/article/881959?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/881959/美國田納西校園槍擊案致7死-拜登籲加強槍械管制

槍管講咗咁多年都係冇咩進展,算吧啦

國會議員敢唔敢開聽証會質詢軍火商

RIP

又有七個人死係民主自由的槍之下

老美既意圖好明顯,係想全民皆兵囉,唔知係咪驚比人入侵呢?做得衰野多?

每次發生槍擊事件,都話要研究管制槍支……無限loop

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-3-28 06:27 發表

燈爺同佢老婆次次都係果幾句
可唔可以真心做下嘢
唔好再 HEA 做呀?  
搞 TikTok 搞 3 日就搞個聽證會出嚟
搞禁槍搞咁耐都搞唔出乜嘢花樣  

...
又派彩,又有7位幸運兒,所以話未中既唔駛擔心唔中,日日開彩,實有機會,耐心的等下🤭🤭🤭

啲柒頭又有機會見到人性嘅光輝

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 07:32 發表

老美既意圖好明顯,係想全民皆兵囉,唔知係咪驚比人入侵呢?做得衰野多?
已經係。槍械多到每人平均最少一枝。兩枝都唔出奇。

引用:
原帖由 st105 於 2023-3-28 07:47 發表

已經係。槍械多到每人平均最少一枝。兩枝都唔出奇。
最衰係小朋友都可以拎度大人支槍黎「玩」-.-係玩定蓄意殺人,隨便大家點睇啦下。

槍械又侵害左兒童同青少年啦,幾時搞個聽證會質問d軍火商。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2023-3-28 07:38 發表

啲柒頭又有機會見到人性嘅光輝
師兄我岩岩想講呢句
尋日有條柒頭話人性的光輝
笑到我流眼水

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2023-3-28 07:54 發表

槍械又侵害左兒童同青少年啦,幾時搞個聽證會質問d軍火商。
槍本身無罪!

引用:
原帖由 keho4 於 2023-3-28 07:55 發表

槍本身無罪!
Tiktok 本身都無罪喎🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]