• 瀏覽: 43,788
  • 回覆: 203
+2
早前有電視媒體報道,指天水圍一間中學的13歲女學生,向家長哭訴在校內屢次遭男同學非禮,最近一次發生在去年8月,她被人從後攬住及企圖拉入廁所,

呢單嘢越嚟越曲折, 繼續留意事態發展。😆😆😆

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/881669/天水圍13歲女生疑遭男同學非禮-學校-翻查cctv無家長描述情況?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

學校話 "無家長描述情況", 
但警方又 "拘捕" 左涉案 13歲男童, 
咁即係都有 D 狀況? 
但影唔到個男童攞碌野銀佢個女?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-27 14:32 發表

早前有電視媒體報道,指天水圍一間中學的13歲女學生,向家長哭訴在校內屢次遭男同學非禮,最近一次發生在去年8月,她被人從後攬住及企圖拉入廁所,

發生依D事, 大家都會先入為主女仔一定啱, 條仔一定錯~ 
男仔發生依D事好蝕底, 冇法證明自己冇做, 咪係都拉咗人先 

依家搞到咁高調!!  最後可能害人害己     騎虎難下~
 所謂私隱可以包括好多野  
如果最後有人 思覺失調 或者 被欺凌後報復講大話

耐人尋味

如果有片證明無發生過,咁day1就叫女生家長來學校睇清楚啦,點解要拖大半年,搞到個男生無辜辜要揹保?

個男生無辜辜食左隻死貓,佢家長又等大半年先出聲?一早就逼學校叫女生銷案啦,仲搞乜鬼保釋?

個男仔一定係手多多 , 唔通冇接觸情況下 . 條女都老屈佢非禮咩 ... 

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2023-3-27 14:43 發表

發生依D事, 大家都會先入為主女仔一定啱, 條仔一定錯~ 
男仔發生依D事好蝕底, 冇法證明自己冇做, 咪係都拉咗人先 

依家搞到咁高調!!  最後可能害人害己     騎虎難下~
 所謂私隱可以包括好多野  
如果最後有人 思覺失調 或者 被欺凌後報復講大話  ...
重有一樣嘢, 除左CCTV, 果到係學校, 應該附近都有好多同學仔人來人往, 條女成日話條仔搞佢, 重唔只一次,  咁有冇其他同學見到, 有冇相關證人? 

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-27 14:32 發表

閉路電視影唔影到?如果唔影到好難入到罪。

CCTV是吾是成間學校每個角落都有?
校方是吾是以此為理由?甘求其?個
校長都好流下

引用:
原帖由 ibm1 於 2023-3-27 14:40 發表

學校話 "無家長描述情況", 
但警方又 "拘捕" 左涉案 13歲男童, 
咁即係都有 D 狀況? 
但影唔到個男童攞碌野銀佢個女?
咁矛盾嘅即係點?

引用:
原帖由 西門官人07 於 2023-3-27 14:50 發表

如果有片證明無發生過,咁day1就叫女生家長來學校睇清楚啦,點解要拖大半年,搞到個男生無辜辜要揹保?

個男生無辜辜食左隻死貓,佢家長又等大半年先出聲?一早就逼學校叫女生銷案啦,仲搞乜鬼保釋?
係呀有啲疑點

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-27 15:06 發表

重有一樣嘢, 除左CCTV, 果到係學校, 應該附近都有好多同學仔人來人往, 條女成日話條仔搞佢, 重唔只一次,  咁有冇其他同學見到, 有冇相關證人? 
對啊,證人都好重要,冇理由一個人都見唔到。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-27 15:06 發表

犯案都避開D人先去做啦,你估D人智將架。

引用:

可以個女仔暗戀個男仔,男仔唔理佢,所以......

近車太貼的東張又觸礁了  學校咁講加上警方自上8月拘捕男生到依家都無落charge好大機會條女夾埋老母老作屈條男仔...

諗真D, 邊有個女同啊媽投訴, 咁岩阿媽會揸住錄音機錄底架, 錄音中阿媽把聲仲好平淡平靜咁...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]