• 瀏覽: 44,106
  • 回覆: 203
+2
引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2023-3-27 16:34 發表

我地試過啦
我和兩個同事
三個都拿電單車頭盔
在旺角荷李活商業樓下
其中一位同事,佢話不如食口煙,先去開車
其間一位女士,去商業大廈出來
可能支煙影響到佢,大家互望
其間女士的男同事下樓,問咩事
女士話我同事非禮佢,要報警
全部返去錄口供
我同事,洗左幾萬,請律師
CCTV 睇唔到,有身體接觸
告唔入,但錢就洗左
個女士,最後又請佢返警局
後事,我唔清楚了
應該唔至咁小事俾人屈...

警方需要進一步向同級同學調查,有無見過受害人描述的過程。

引用:
原帖由 三萬光年 於 2023-3-27 15:33 發表

犯案都避開D人先去做啦,你估D人智將架。
唔係架
非禮類嘅,如果得手一次,再多次
係會越嚟越大膽
越嚟越理所當然架
所以如果女童口供屬實
咁實有人睇到
因為多次,條仔分分鐘反咬條女自願、一向都係咁,有持無恐

又罪犯多數係自制力低下
性罪行好少係有計劃有預謀,多數係臨時起意
學校咁多學生,就更易有目擊者

偷竊、殺人、呃保險呢類經濟犯罪就肯定識避人避鐘頭

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2023-3-27 17:04 發表

校長拖咗半年,咩片都冇曬啦, 一句話查唔到cctv咁呢隻鑊就冇嘢喇
如果真是無晒CCTV,校方有一定機會是身有屎,建議警方地毯式搜索,不要放棄任何一個線索

不外乎有2個原因:1 .因為無咁既發生,男無攪過個女 2.家長收左抿口費,毒舌大狀咁🧐

引用:
原帖由 Henry1268 於 2023-3-27 15:36 發表

可以個女仔暗戀個男仔,男仔唔理佢,所以......
你講呢啲係精神病罪犯嘅思維喎
惹到呢啲變態,以前轉校就得,依家資訊發達,估計轉校都唔掂,會死跟

引用:
原帖由 touya08 於 2023-3-27 16:45 發表

其實仲要睇有無証人証物, 比如「這事情」經常性發生, 無理由學校無同學睇到, 就算話係山旯旮(攪)無人睇到, 咁(攪)完之後條女一定好唔開心喊爆, 咁上堂又無同學見到之類.
條女在錄音話條仔岩岩先(攪)完佢, 仲用JJ頂佢, 咁驗下條女衣物後面有無男仔衣物組織就知, 摸佢既地方有無男仔DNA之類, 一驗就知
驗dna要錢架
基於係查案,又唔可以要報案人俾
而且衣物組織,可能校褲同校裙係同一布料
有啲又大難驗,例如留低嘅dna量太少,或測量不能仔細到知道邊個嘅

cctv又影唔到又無人證
得個女仔片面之詞就算真有其事個女仔好蝕章

東張個錄音, 係個亞媽帶引佢講野。

引用:
原帖由 touya08 於 2023-3-27 15:40 發表

近車太貼的東張又觸礁了  學校咁講加上警方自上8月拘捕男生到依家都無落charge好大機會條女夾埋老母老作屈條男仔...

諗真D, 邊有個女同啊媽投訴, 咁岩阿媽會揸住錄音機錄底架, 錄音中阿媽把聲仲好平淡平靜咁...
録音啲內容,唔多唔少好似係阿媽引導個女講咁嘅

引用:
原帖由 s336990 於 2023-3-27 17:23 發表

驗dna要錢架
基於係查案,又唔可以要報案人俾
而且衣物組織,可能校褲同校裙係同一布料
有啲又大難驗,例如留低嘅dna量太少,或測量不能仔細到知道邊個嘅
證物搜採有困難,應該向證人埋手,經常犯案應該會有人睇到,或者有同學或老師察覺女孩有異,畀人侵犯完上堂應該好難掩飾唔開心

香港啲垃圾校長只顧學校名聲
寧願犧牲受害學生
都唔願意報真實情況

其實而家男方背景資料所知甚少,同學校或校中某些人有冇背景關係?

審死官 

進入司法程序喎!

引用:
原帖由 ffdsf 於 2023-3-27 16:35 發表

所以話CCTV冇發現同學的描述情況是事實的描述。但是否代表冇發生過?學校的處理明顯給人的感覺冇CCTV的記錄就不處理。帶方向及用語言藝術另一般人質疑事主的誠信。
你又要人證明自己無罪?香港法律唔係咁嗰喎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]