• 瀏覽: 32,021
  • 回覆: 317
  • 追帖: 1
+9
將軍澳都會駅業主委員會昨日發起遊行,反對政府於將軍澳132區填海、興建厭惡性設施的計畫,為撤銷限聚令後的首次遊行,其中警方要求參加者須佩戴印有獨立編號的掛頸卡牌,引發爭議。遊行申請人之一、將軍澳民生關注組召集人陳展浚今早(27日)在電台節目表示,相關規限非常不必要且極具侮辱性,亦令部分想參加遊行的市民卻步,認為如果日後仍有這些限制,難以再舉辦遊行。 指不應將過多責任轉移到主辦單位身上 陳展浚指,警

建議隨咗掛牌外,更加要實名登記遊行者身份...............杜絕別有用心人士

黃畜黑暴長期等待反中亂港機會

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/politics/3214089/將軍澳遊行申請人批掛頸牌規定具侮辱性-令想參加市民卻步

我又覺得 O 喎,掛個牌有乜問題啊,你去行珠寶展都要掛啦
有個卡套之後用黎裝八達通仲好正添

公司出出入入都掛個牌,又可叫侮辱性喎?😳

有乜咁侮辱?
就算要怪,都應該怪19年黑暴破壞咗社會嘅道德倫理、信任!

渣打馬拉松也有個號碼,唔通又係侮辱?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-27 12:45 發表

我又覺得 O 喎,掛個牌有乜問題啊,你去行珠寶展都要掛啦
有個卡套之後用黎裝八達通仲好正添
良好市民正常唔會 mind 掛牌................黃畜黑暴隨外

遊行申請人之一、將軍澳民生關注組召集人陳展浚咁介意的話,唔好搞囉

以識別是否參與人士, 其實無可厚非, 又點會當為侮辱性呢? 

佢就係搞得複雜麻煩想你地唔好搞咩遊行集會,咁咪香港復常兼人民生活快樂囉

引用:
原帖由 hk_mask 於 2023-3-27 12:48 發表

都係嗰句...........人一黃腦便殘

引用:
原帖由 hk_mask 於 2023-3-27 12:48 發表

早幾個月前,南韓叫大6入境人士掛白牌,大把人小粉紅嘈禾

引用:
原帖由 golfboy 於 2023-3-27 13:03 發表

早幾個月前,南韓叫大6入境人士掛白牌,大把人小粉紅嘈禾
所以陳展浚係小粉紅?

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-3-27 12:43 發表

將軍澳都會駅業主委員會昨日發起遊行,反對政府於將軍澳132區填海、興建厭惡性設施的計畫,為撤銷限聚令後的首次遊行,其中警方要求參加者須佩戴印有獨立編號的掛頸卡牌,引發爭議。遊行申請人之一、將軍澳民生關注組召集人陳展浚今早(27日)在電台節目表示,相關規限非常不必要且極具侮辱性,亦令部分想參加遊行的市民卻步,認為如果日後仍有這些限制,難以再舉辦遊行。 指不應將過多責任轉移到主辦單位身上 陳展浚指,警 ...
未見過世面
去會展要登記入場既event
多數唔止要掛牌,個牌重隨時會寫埋你個名

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2023-3-27 12:53 發表

佢就係搞得複雜麻煩想你地唔好搞咩遊行集會,咁咪香港復常兼人民生活快樂囉
團體今次行左,發覺一啲都唔複雜喎

主題標籤 #限聚令
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]