• 瀏覽: 23,608
  • 回覆: 14
+6
美麗新香港。

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-3-27 08:12 發表

美麗新香港。
係國安法下,政府真正既民生唔攪,理埋d無謂既政治,例如少少事都話敏感,有意傷害中港關係等等,但實質死人塌樓又唔理,所以民生唔好政府做得差,咪關國安法事

引用:
原帖由 面交player 於 2023-3-27 08:32 發表

異視無錢零圓購, 多謝南亞之父。
咁多人視法律為無物, 多謝 某法學教授宣揚, 法律第二 違法達義。

惡意拉布,工程超支, 佔中霸街,放火燒人燒鋪, 拆檔, 包圍圍村  ,逼人罷工, 起人山墳。

2019聲稱生活必涉政治, 威逼中立的大多數選邊。

邊班人攪壞政治同民生 , 大家都知。
走哂啦,走得7787啦,仲賴,係宜家正苦管得唔好啦

引用:
原帖由 montejo 於 2023-3-27 08:22 發表

hello ,打劫呀!………就係操流利廣東話!
你去日本識句ありがとう、すみません、係咪代表你識流利日文?😪

引用:
原帖由 m40 於 2023-3-27 09:28 發表

依家啲反對派冇晒
做得好唔好都冇人管,冇得投訴
好唔好就見仁見智啦

不過現實係近排啲葉繼歡式的劫案越來越多
希望唔會發生大街大行槍戰就好了⋯
咪係囉,唔係全部反對派係黃屍,忠言逆耳,當所有反對既真實聲音都被沒掉時,全部都用自己既標準去做,做得唔好、錯左無人提、無人理,唔知道問題在邊,又點會有改進同進步。宜家李家超既管治方式一d都唔透明,淨係刷內地鞋,一切跟隨中央指示,林鄭雖然都唔係好,但起碼實事求事同關注下民生,宜家根本唔識管/管唔到,只是報喜不報憂和講不切實際既說話,以前合格現在唔合格

引用:
原帖由 pk426624 於 2023-3-27 09:16 發表

多謝南亞之父囉
咁又唔好賴哂南亞裔,就算南亞裔唔偷香港都偷啦😪
https://youtu.be/7O6iajHpbZM

https://youtu.be/MUKjX1jRZJA

引用:
原帖由 蛇喰夢子 於 2023-3-27 09:07 發表

報乜警,按個制直駁去警局啦,唔係無保全系統呀?
可能咁岩個日壞左/系統未更新😅

引用:
原帖由 chanmanwong 於 2023-3-27 09:31 發表

問:cut有線難啲定call某紀律部隊難啲?(10分題)

https://www.hk01.com/突發/881517/尖沙咀錶舖劫案-劫匪爆粗播歌講hello一刀劈爛錶盒-老闆斥猖狂
警方不嬲都係呃人工,重要緊急關頭梗係搵唔到🥺😔😪

引用:
原帖由 sdmy 於 2023-3-27 09:44 發表

要有效果,報東張
東張係追討賠償性質,呢d大案都做埋警方㑖洗做

引用:
原帖由 可愛大囗仔 於 2023-3-27 11:27 發表

因為個個用唉瘋14,吾捨得拿出來用,怕劫匪番轉頭搶埋
說出重點來,港人是冷血的嗎? 我遺憾地告訴你, 是的
要是你遇到有人願意借電話給你, 你應該感恩, 因為絕大部份香港人都不相信對方, 老是認為對方是騙子
Richard Wilkinson 是英國一名社會學學者, 他的著作 "Why Equality is better for everyone" 曾經提及, 貧富懸殊愈大的地方, 人與人之間的信任會愈低

香港是全世界發達地區中, 貧富懸殊最高的地方。你如何叫香港人互相信任? 你有事求助, 人家不踹上一腳, 算你走運的了 !

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2023-3-27 12:47 發表

關佢乜事
佢引入南亞裔😏

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-3-27 13:12 發表

我等緊睇絵麗奈操流利日語
難d啦好,好似話學夠唔夠一年,佢要考左3級先

引用:
原帖由 flopman 於 2023-3-27 13:57 發表

尼個故事, 教你地:
1. 請個女仔, 又吾打得...眼白白冇反抗能力, 冇劫色你已經好彩~
好心 d 貨貴, 你請 d 大隻佬...或者男人仲好 la~
2. 買左名錶 ge 你地都要小心, 帶出街...分分鐘比人成隻手斬埋~
3. 日日新聞, 日日南亞犯案...政府都吾做野, 西利~
宜家個政府壞左啦,加超哥仲有心情撚狗😏

附件

iMarkup_20230327_153629.jpg(200.48 KB)

引用:
原帖由 keung135 於 2023-3-27 07:01 發表

正常
泡沫經濟下 物價互競爭炒賣向上

錢不值錢 自然人不是人

真係復常 係回到七十年代大圈幫咁
現在南亞幫

社會正行搵唔到食 好自然廷而走險

金融科研難社會全面 只益小部分老千

官肥民瘦 十足日本條死路
香港貧富懸殊,只是有錢人的福地🥹🥺

引用:
原帖由 ie7 於 2023-3-27 08:15 發表

仲要天真到話如果有途人報警,結局或會改寫喎,拍戲咩