• 瀏覽: 23,686
  • 回覆: 156
+6
引用:
原帖由 面交player 於 2023-3-27 08:32 發表

異視無錢零圓購, 多謝南亞之父。
咁多人視法律為無物, 多謝 某法學教授宣揚, 法律第二 違法達義。

惡意拉布,工程超支, 佔中霸街,放火燒人燒鋪, 拆檔, 包圍圍村  ,逼人罷工, 起人山墳。

2019聲稱生活必涉政治, 威逼中立的大多數選邊。

邊班人攪壞政治同民生 , 大家都知。
走哂啦,走得7787啦,仲賴,係宜家正苦管得唔好啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-27 06:50 發表

尖沙嘴WK Square錶行遭劫走千萬元名錶案,警方仍在追緝4名涉案南亞搶匪下落, 其中一名經歷遇劫過程的店員Winnie接受《星島頭條》訪問,憶述事發劫案經過時仍猶有餘悸,直指四匪熟門熟路專擸「金勞」等貴價錶,她感嘆當日老闆一度追出門口至街頭,哀求其他途人代為報警,結果無一理會,最終有熱心途人拍下接應賊車的車牌,惟證實是套假牌車, 若及早有見義勇為途人代為報警,結局或會改寫。

...
多謝南亞天父張超雄不過佢走左路

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-3-27 08:12 發表

係國安法下,政府真正既民生唔攪,理埋d無謂既政治,例如少少事都話敏感,有意傷害中港關係等等,但實質死人塌樓又唔理,所以民生唔好政府做得差,咪關國安法事
曱甴又話要政治,吾要民生依家又改立場好快又改去奶共

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-3-27 08:12 發表

係國安法下,政府真正既民生唔攪,理埋d無謂既政治,例如少少事都話敏感,有意傷害中港關係等等,但實質死人塌樓又唔理,所以民生唔好政府做得差,咪關國安法事
曱甴都講民生?咪玩啦!

多謝 張c h

新興勢力

hello Hong Kong

如果係水貨錶有冇得買保險?

放心,老闆唔買保險真係要做返打工仔。諗下自己點樣定經好過。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-27 06:50 發表

尖沙嘴WK Square錶行遭劫走千萬元名錶案,警方仍在追緝4名涉案南亞搶匪下落, 其中一名經歷遇劫過程的店員Winnie接受《星島頭條》訪問,憶述事發劫案經過時仍猶有餘悸,直指四匪熟門熟路專擸「金勞」等貴價錶,她感嘆當日老闆一度追出門口至街頭,哀求其他途人代為報警,結果無一理會,最終有熱心途人拍下接應賊車的車牌,惟證實是套假牌車, 若及早有見義勇為途人代為報警,結局或會改寫。

...
屌佢淨係講途人自己唔報警
報個警就改寫就卡張左啦

憑幾隻字就肯定流利?呢位女店員咁肯定,係唔係要查下佢? 

又幾有禮貌喎

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-3-27 08:36 發表

走哂啦,走得7787啦,仲賴,係宜家正苦管得唔好啦
你講野啊,走左10分1都冇,曱甴本色講就無敵

引用:

你位議員兄弟攪岀嚟架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]