• 瀏覽: 8,796
  • 回覆: 32
天水圍一間中學發生懷疑非禮案。有傳媒報道指,一名13歲女童懷疑在校內屢次遭男同學非禮,最近一次發生在去年8月,該名男同學從後攬住受害女童,嘗

涉事男生係咩背景?呢間中學又係咩類別?似乎傳媒報導不詳盡, 函蓋不夠, 令市民無從判斷!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/881 ... utm_medium=referral

想私了吧~~~

13歲犯非禮罪,按現時刑法,應該唔會判得好重,校方可以做嘅就係開除佢學藉,改由更新中心教育,希望佢可以洗心革面,重新做人啦

有私了味道

終於拉人

13 碎唔洗負刑責?

好似有樣野叫警司警戒甚麼的吧~~多數係咁,我估~~

聽到該女同學的哭訴,心都碎。。。

解決人口老化,靠晒佢哋。 

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-3-26 20:48 發表

13歲犯非禮罪,按現時刑法,應該唔會判得好重,校方可以做嘅就係開除佢學藉,改由更新中心教育,希望佢可以洗心革面,重新做人啦
受害女生13歲, 非禮男童15歲呀

引用:
原帖由 hklv 於 2023-3-26 22:03 發表

二人係同學嚟, 可以差兩歲?個男生係咪新移民?

引用:
原帖由 hklv 於 2023-3-26 22:03 發表

同齡男同學被捕~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-3-26 22:05 發表

二人係同學嚟, 可以差兩歲?個男生係咪新移民?
女生中一, 男仔中三呀

「警方回覆《香港01》查詢時,去年8月8日接獲一名女子報警求助,指其13歲女兒曾多次被一名同校學生在校內作出猥褻行為,警方接報後將案件列作「非禮」處理,同日拘捕一名13歲涉案男童,案件交由元朗警區刑事調查隊第9隊調查,案件仍在調查中,該名被捕男童已獲准保釋候查,下月上旬向警方報到。

警方一直與受害人家長保持溝通,並有和他們面談及告知有關調查進度及解釋相關程序,警方今年上月14日更就案件與受害人家長在天水圍警署會面商討調查進度,警方本月初就案件向律政司徵詢法律意見。」

為何受害人母親冇向傳媒透露以上訊息,居心叵測!

引用:
原帖由 sng850 於 2023-3-26 22:11 發表

「警方回覆《香港01》查詢時,去年8月8日接獲一名女子報警求助,指其13歲女兒曾多次被一名同校學生在校內作出猥褻行為,警方接報後將案件列作「非禮」處理,同日拘捕一名13歲涉案男童,案件交由元朗警區刑事調查隊第9隊調查,案件仍在調查中,該名被捕男童已獲准保釋候查,下月上旬向警方報到。

警方一直與受害人家長保持溝通,並有和他們面談及告知有關調查進度及解釋相關程序,警方今年上月14日更就案件與受害人 ...
暫時應該用耐人尋味 ~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]