• 瀏覽: 3,862
  • 回覆: 16
美國海軍正在建造新一代福特級航空母艦,逐步取代現役尼米茲級航空母艦。美國傳媒周四(23日)報道,根據海軍發布的2024財

第二艘福特級航母延遲N年交付
當然吧,電電磁彈射器冇科技完成,印錢又攪到大量銀行執粒
摺埋啦,美割

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230325/bkn-20230325233258981-0325_00992_001.html

這叫出包嗎?

係收唔到大陸零件,傳說大陸禁止出口。

洗唔洗搵中國OEM代工

唔用大陸間諜起重機,航母都交唔到貨。

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-26 18:38 發表

美國海軍正在建造新一代福特級航空母艦,逐步取代現役尼米茲級航空母艦。美國傳媒周四(23日)報道,根據海軍發布的2024財

第二艘福特級航母延遲N年交付
...
而家服役中嗰首福特,連電磁彈射都未搞得掂,仲嚟第二艘,搞掂而家嗰首先啦。

引用:
原帖由 加燦 於 2023-3-26 21:25 發表

頂,老尾啲嘢,把死人口講嘅啫,要整航母嗰時,又話可以豁免,即係自己用乜都得,其他人就用乜都唔得。

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-26 18:42 發表

這叫出包嗎?
都唔知出咗包幾耐啦,老美啲航母,大部分都夠期維護,但因船塢同技術及人力等問題,全部都差不多要延期,未能入廠維護,所以艦艇都已經經常出包了。

航母殺手等著你

尾角真係冇銀用

引用:
原帖由 加燦 於 2023-3-26 21:25 發表

之前報道,美國有90%起重機也是中國製造

如唔用中國起重機,航母肯定交唔到貨

好似登月咁延下延下就慣

大陸零件斷供嗎??

on9   一早判比大陸造咪起貨囉!

引用:
原帖由 東方紅 於 2023-3-26 21:34 發表

而家服役中嗰首福特,連電磁彈射都未搞得掂,仲嚟第二艘,搞掂而家嗰首先啦。
咪係

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]