• 瀏覽: 7,771
  • 回覆: 11
當地時間3月25日,俄羅斯總統普京在“俄羅斯-24”採訪時表示,莫斯科不同意貧鈾彈無害的說法,針對烏克蘭使用此類武器時,俄羅斯當然會有回應........
全文︰普京:俄羅斯有數十萬枚貧鈾彈藥,只是還沒有使用它們|武器|烏克蘭|軍事力量_網易訂閱 (163.com)

若果俄烏兩國都用貧鈾彈互相攻打,我看對全世界而言都是大災難。

邪惡英國不知所謂,如果提供必遭報複。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-26 19:04 發表

希望邪惡蠅國快遭滅頂之災

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-26 19:04 發表

俄羅斯送1/4存貨俾英國品嚐!

納粹英話無事喎!
咁咪送晒十萬貧鈾彈去南英裂島度囉!
南英裂島喲人又唔會即時有事既,到有事嗰陣又好似納粹幅島政府咁,過左咁耐關人能事咩!

俄羅斯唔敢用, 因為普京怕會被斬首

俄羅斯認為嗰四個洲 已經係自己地方 喺咁嘅情況之下 英國如果用貧鈾彈攻擊俄羅斯 認真啲講 俄羅斯都可以用返呢一種武器攻擊英國 呢個世界好公平嘅

貧鈾彈對環境污染,已經由美軍用行動實際證明給全世界看到,還說無害的人,只是自私地說對他自己無害,懶理戰場地區居民和後代的死活而已

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2023-3-27 15:25 發表

俄羅斯認為嗰四個洲 已經係自己地方 喺咁嘅情況之下 英國如果用貧鈾彈攻擊俄羅斯 認真啲講 俄羅斯都可以用返呢一種武器攻擊英國 呢個世界好公平嘅
應該攻擊英國,而不是在那四個州攻擊英軍,不要污染那四個州的土地

引用:
原帖由 亞洲巨炮 於 2023-3-27 13:17 發表

比貧鈾彈威力大得多,小型核彈威力的非核彈炸彈之父都,唔敢用?
普京的確唔敢用,是因為貧鈾彈核污染係永久的,不想核污染烏克蘭。
不過英國好想核污染烏克蘭囉,正PK。

引用:
原帖由 亞洲巨炮 於 2023-3-27 13:17 發表

怕,只怕拜登賴屎🤣🤣🤣

烏克蘭係重要糧食產區,如果大片土地被幅射污染,歐洲、非洲都可能出現飢荒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]